Copyright True People. All Rights Reserved

Buyer Journey: breng de klantreis in beeld (2/3)

De Buyer Journey omvat alle stappen die (potentiële) klanten doorlopen voordat zij overgaan tot een lead. Het geeft je inzicht in welke content belangrijk is voor het boeien en binden van jouw klanten.

Buyer Journey voor jouw organisatie

Door middel van de Buyer Journey kan je specifieke content aanbieden op het juiste moment. Download onze infographic voor een duidelijk overzicht.

Buyer Journey opstellen

Voordat een persoon voor jouw organisatie kiest, doorloopt hij/zij een aantal fases. In iedere fase heeft de (potentiële) klant een andere kennisbehoefte. De Buyer Journey maakt het mogelijke gedrag en (informatie)behoeften inzichtelijk, waardoor je specifieke content kan aanbieden op het juiste moment.

Persona's 

Om de klantreis in beeld te kunnen brengen, moet je beginnen met het opstellen van persona's. Een persona is een compleet profiel van een gebruiker van jouw product of dienst. Deze persona's maken de klantreis (Buyer Journey). Het is daarom belangrijk om te weten wie ze zijn en wat hun problemen en behoeften zijn. 

Awareness, Consideration en Awareness

De Buyer Journey bestaat uit drie fases: Awareness, Consideration en Decision: 

  •  Awareness (bewustwording)
    In de Awareness fase worden (potentiële) klanten zich bewust van een probleem. Ze ervaren frustraties, maar hebben nog niet vastgesteld wat precies de oorzaak is en met wat voor oplossing ze aan de slag moeten. Ze gaan op zoek naar antwoorden om de situatie te begrijpen. In deze fase moet je informatieve content maken, zoals blogs, e-books, whitepapers, infographics en andere vormen van informatieve content. 
  • Consideration (overweging)
    In de Consideration fase begrijpen de (potentiële) klanten de oorzaak van hun probleem beter en onderzoeken ze verschillende soorten oplossingen. Ze zijn nog niet klaar om te kopen, maar wel om dingen te proberen. In deze fase moet je uitleggen/ aantonen hoe jouw product of dienst het probleem oplost. 
  • Decision (beslissing): 
    In de Decision fase weten (potentiële) klanten min of meer wat ze zoeken in een oplossing en zoeken een aanbieder die het beste voldoet aan hun criteria. In deze fase moet je overtuigen dat jouw organisatie de beste keuze is en bewijs leveren van de verwachte resultaten.

Als de klantreis in kaart is gebracht, is het tijd voor content mapping. Met content mapping lever je relevante content aan de juiste persoon op het moment dat hij/zij er naar op zoek is. 

Infographic

Download onze infographic voor een duidelijk overzicht van de Buyer Journey + voorbeelden. 

Download infographic

Hulp nodig?

Wij helpen je graag met het opstellen van persona's en het in beeld brengen van de Buyer Journey, zodat jij specifieke content op het juiste moment kan aanbieden. Neem contact met ons op!

Vrijblijvend kennismaken

Leuk dat je contact met ons zoekt! Vul je contactgegevens in en wij nemen binnen één werkdag contact met je op om de mogelijkheden te bespreken voor de juiste doelgroepbenadering.

Liever bellen of langskomen?

True People B.V.
Prinses Julianaplein 1
3811 NM Amersfoort

Download infographic over de Buyer Journey

Download de infographic voor een duidelijk overzicht van de Buyer Journey. Je ontvangt de infographic meteen na het invullen van je naam en e-mail.

Liever bellen of langskomen?

True People B.V.
Prinses Julianaplein 1
3811 NM Amersfoort

Zoeken