Copyright True People. All Rights Reserved

Persona's: breng jouw ideale klant in kaart (1/3)

Wie zijn jouw ideale klanten? Door het creëren van persona's, bereik je altijd de personen die het meeste aan jouw dienst/product hebben.

Persona's voor jouw organisatie

Met onze invulbare persona template kan je zelf een volledig profiel van je ideale klanten opbouwen.

Het creëren van persona's

Om succes te behalen, is het noodzakelijk om je doelgroep goed af te bakenen en je marketingactiviteiten daar op af te stemmen.

Wat is een persona? 

Een persona is een compleet profiel van een gebruiker van jouw product of dienst. De persona wordt levendig omschreven met een naam en een persoonlijke achtergrond. Daarnaast wordt het gedrag, de doelen, de behoeften, de problemen en de frustraties van de persoon in kaart gebracht. Op deze manier bereik je de personen die het meeste aan jouw dienst/product hebben.

Wij creëren persona's door middel van een persona template. Door de verzamelde informatie in deze template te zetten, bouw je een compleet profiel van jouw ideale klant op. 

Download persona template

Wat kan je met een persona? 

  • Persona’s zorgen voor eenzelfde beeld van de ‘ideale’ klant binnen de hele organisatie.
  • Aan de hand van persona’s kan er klantgericht worden gecommuniceerd. Je weet namelijk voor welke boodschap de persona vatbaar is en via welke kanalen de persona te bereiken is.
  • Persona's helpen de wensen en problemen van klanten beter te begrijpen, met als resultaat een hogere klanttevredenheid.
  • Aan de hand van persona’s kan de Buyer Journey uitgewerkt worden. 

Hoe komen persona’s tot stand?

Persona’s worden vastgesteld door middel van onderzoek. Eerst moet duidelijk worden wie de (potentiële) gebruikers zijn en wat hun gedrag, doelen, behoeften, problemen en frustraties zijn. Dit kan worden vastgesteld door een brainstormsessie met de medewerkers van jouw organisatie. De medewerkers die deze brainstormsessie bijwonen zijn de medewerkers die het meeste contact hebben met klanten. Met deze informatie kan er worden geanalyseerd en geclusterd.

Interactieve brainstormsessie

Om persona's te creëren heb je de juiste informatie nodig. Wij kunnen jou hierbij helpen. Door middel van onze interactieve brainstormsessie krijgen we de juiste informatie en creëren we persona's in jullie huisstijl. Door middel van deze persona's kan er klantgericht worden gecommuniceerd. Neem contact met ons op voor meer informatie over het creëren van persona's. 

Hulp nodig?

Door middel van onze interactieve brainstormsessie krijgen we de juiste informatie en creëren we persona's in jullie huisstijl.

Vrijblijvend kennismaken

Leuk dat je contact met ons zoekt! Vul je contactgegevens in en wij nemen binnen één werkdag contact met je op om de mogelijkheden te bespreken voor de juiste doelgroepbenadering.

Liever bellen of langskomen?

True People B.V.
Prinses Julianaplein 1
3811 NM Amersfoort

Download onze invulbare persona template

Download onze gratis invulbare persona template en bouw zelf een volledig profiel van je ideale klanten op. Je ontvangt de template meteen na het invullen van je naam en e-mail.

Liever bellen of langskomen?

True People B.V.
Prinses Julianaplein 1
3811 NM Amersfoort

Zoeken