Copyright True People. All Rights Reserved

Vergeet de interne zoekfunctie niet

Bijna elke website heeft tegenwoordig een interne zoekfunctie. Deze zoekfunctie biedt bezoekers de mogelijkheid informatie te vinden waarnaar ze op zoek zijn.

Vragen of interesse?

Heb je vragen of interesse? Neem dan contact met ons op, wij geven graag advies over de interne zoekfunctie.

Vijf redenen om je interne zoekfunctie te optimaliseren

Bezoekers verwachten een zoekfunctie die snel met relevante resultaten komt, maar voldoet jouw interne zoekfunctie ook aan deze verwachtingen? Wij geven je vijf redenen om de zoekfunctie op je website te optimaliseren:

 1. Het voorkomt verlies van je bezoekers
  Voor bezoekers is het soms lastig om de juiste informatie te vinden. Door een zoekfunctie op je website aan te bieden, kunnen bezoekers efficiënt door je website navigeren. De zoekfunctie beantwoordt in feite de vragen die de bezoekers zelf niet kunnen vinden. Hierdoor blijven ze op je website.
 2. Het verhoogt conversie
  Bij het optimaliseren van een website wordt al snel gedacht aan het plaatsten van goede teksten of aansprekende call-to-actions, maar vergeet de interne zoekfunctie niet! De bezoekers die de zoekfunctie gebruiken, weten al waarnaar zij zoeken. Met een goed werkende zoekfunctie is de kans groot dat zij deze informatie ook vinden en uiteindelijk converteren.  
 3. Het maakt het gemakkelijker om juiste zoekresultaten te vinden
  Om het de bezoekers nog makkelijker te maken, gebruiken websites steeds vaker auto-suggest search. Auto-suggest search zorgt dat er bij het typen van een paar letters al direct relevante resultaten verschijnen, zodat de bezoekers sneller de juiste informatie vinden. Op deze manier gaat het niet alleen sneller, je helpt bezoekers ook wanneer zij de titel niet meer precies weten of spelfouten maken.
 4. Het zorgt voor waardevolle website statistieken
  Leer van de zoekopdrachten van je bezoekers. Data vanuit de zoekfunctie is eenvoudig in te laden in Google Analytics. Zo krijg je belangrijke inzichten over welke termen bezoekers op je website verwachten te vinden. Met deze data creëer je voor jezelf de mogelijkheid om je content aan te passen aan de verwachting van je bezoekers. 
 5. Het zorgt voor een betere gebruikerservaring
  Tegenwoordig verlaat een groot deel van je bezoekers de website wanneer deze niet na 3 seconden volledig is geladen. Door gebruik te maken van de nieuwste technieken en meest geoptimaliseerde databases, zorg je voor een betere gebruikerservaring. 

Je zoekfunctie optimaliseren met Searchine

Bezoekers verwachten een zoekfunctie die snel relevante resultaten geeft. Met Searchine voldoet je zoekfunctie aan deze verwachting. Searchine is een eenvoudig te implementeren zoekoplossing om aan je website toe te voegen. Searchine maakt je website doorzoekbaar met super snelle geavanceerde zoekresultaten. Wijzelf, maar ook onze klanten de brandweer en Enpuls maken al gebruik van Searchine. Neem contact met ons op voor meer informatie of bekijk de website van Searchine en vraag een gratis proefpakket aan!

Ja, ik wil digitaal versnellen

Kies voor True People en bereik je doelen met een nieuwe website of webapplicatie.

Wat kunnen we voor jou betekenen?

Leuk dat je contact met ons zoekt! Vul je contactgegevens in en wij nemen binnen één werkdag contact met je op.

Liever bellen of langskomen?

True People B.V.
Prinses Julianaplein 1
3811 NM Amersfoort

Zoeken