Zoekmachine optimalisatie (SEO) Gerelateerde artikelen Online strategie advies nodig?

Waarom is zoekmachine optimalisatie (SEO) zo belangrijk?

Zoekmachine optimalisatie, in het Engels Search Engine Optimization (SEO) genoemd, wordt gebruikt om websites hoger te laten ranken binnen de organische (niet betaalde) zoekresultaten van zoekmachines. 

 De meeste bezoekers krijg je via Google 

Hoe goed je website ook is, zonder bezoekers bereik je weinig. Het grootste deel van je websitebezoekers vind je via zoekmachines zoals Google. Je website optimaliseren voor zoekmachines is dus de perfecte manier om snel meer bezoekers te krijgen. Door hoge zoekposities te halen word je website immers zichtbaar voor vele potentiële bezoekers. Daarnaast zien veel mensen een bedrijf dat hoog in de zoekresultaten staat, als een goed en betrouwbaar bedrijf. 

Bezoekers zijn al opzoek

Met SEO word je op het juiste moment door de juiste doelgroep gevonden. De bezoekers die binnenkomen via organische zoekresultaten zijn al bewust op zoek zijn naar een dienst of product. Dat betekent dat je bezoekers altijd geïnteresseerd zijn in jouw dienst of product. Dit leidt tot meer conversie. 

Google eist

Google eist tegenwoordig steeds meer om een plaats bovenaan in de zoekresultaten te krijgen. Je website moet gebruikelijk en toegankelijk zijn. Daarnaast houdt Google rekening met zaken zoals responsive webdesign, snelle laadtijden, SSL certificaten, duidelijke navigatie, et cetera. 

Nog meer voordelen

Wij hebben de voordelen van SEO voor je op een rijtje gezet: 

  • Hoe hoger je in Google staat, hoe sneller iemand op je website klikt.
  • Hoe meer bezoekers, hoe groter de kans op conversie.
  • Je krijgt een betere naamsbekendheid, omdat ze jouw bedrijf op meerdere zoektermen tegenkomen.
  • Je hebt 24/7 promotie, je leads kunnen dus binnenstromen terwijl je slaapt.
  • Je kan via Google Analytics exact zien hoeveel conversies je organische verkeer oplevert.

True People kan je helpen

SEO is niet alleen het doorvoeren van technische verbeteringen, maar een combinatie van gedegen analyse, opstellen van heldere conversiedoelstellingen en goede SEO copywriting. SEO een doorlopend proces. Een goede online strategie en inrichting voor SEO is essentieel om conversie te behalen uit je website. True People kan je hierbij helpen. Door technische expertise te combineren met kennis van SEO/SEA, kunnen wij jou goed adviseren waar de winst te behalen is! 

Online strategie & SEO advies

Online strategie advies nodig?

Contact

Zoeken