Gebruiksvriendelijkheid Umbraco Gerelateerde artikelen Wij helpen jou graag!

Contentbeheerders, test de gebruiksvriendelijkheid van Umbraco

Nog makkelijker content beheren

Dit keer heeft onze contentbeheerder de Rich Text Editor getest. Als contentbeheerder werk je vaak met deze tool. Je kan met de Rich Text Editor namelijk makkelijk content toevoegen, aanpassen en verwijderen op je website. Om het beheren van content nog makkelijker te maken, doen ze bij Umbraco onderzoek naar verschillende Rich Text Editors. Zo krijgen ze inzicht in hoe contentbeheerders de tools gebruiken en hoe ze deze kunnen verbeteren. 

Kleine moeite 

De test heeft vijf onderdelen die allemaal ongeveer vijf minuten duren. In een klein halfuurtje ben je al klaar met de test! Ook kan je de test doen wanneer je wilt, het hoeft niet allemaal in één keer. Om de test uit te voeren hoef je alleen je naam en e-mail in te vullen. Nadat je je microfoon en camera aangezet hebt en je scherm hebt gedeeld, kan de test beginnen! Dit doe je door op het eerste linkje te klikken. 

De test kan beginnen

De bedoeling van de test is dat je een tekst in de Rich Text Editor toevoegt en aanpast. Via de aanwijzingen weet je welke stappen je moet uitvoeren. Aan het einde van elke test beschrijf je jouw ervaring. Zou je het fijn vinden om met deze Rich Text Editor dagelijks te werken? Ook geef je een cijfer op de schaal van 1-10. Je kan de eerste test nu opslaan en opsturen. Als je het tweede linkje opent, zal je merken dat het dezelfde aanwijzingen zijn als in de eerste test. Je moet namelijk dezelfde opdrachten uitvoeren, alleen met een andere Rich Text Editor. 

Help Umbraco! 

Bij True People geloven we dat Umbraco het CMS is om in te zetten voor contentbeheer. Dit komt mede door de gebruiksvriendelijkheid. Onze klanten (en wij zelf ook) kunnen makkelijk content bewerken in Umbraco. Wij vinden het daarom erg goed dat Umbraco regelmatig getest wordt op de gebruiksvriendelijkheid. Onze contentbeheerder helpt daarom mee en voert regelmatig tests uit. Dit keer deelde we deze test graag met jou! 

DOE DE TEST

Wij helpen jou graag!

Contact

Zoeken