Copyright True People. All Rights Reserved

Umbraco 8 is uitgebracht

Na vijf jaar over deze grote release gepraat te hebben, is Umbraco 8 eindelijk uitgebracht.

Vragen of interesse?

Heb je vragen of interesse? Neem dan contact met ons op, wij geven graag advies over Umbraco 8.

Umbraco 8, wat is er nieuw?

Bij elke nieuwe versie wordt het gebruik van Umbraco weer eenvoudiger gemaakt. Zowel voor de ontwikkelaars als de editors brengt Umbraco 8 nieuwe mogelijkheden met zich mee.

Opvallende veranderingen voor de editors

Als je voor de eerste keer inlogt in Umbraco 8, zie je meteen al een opvallende verandering. De sectiebalk (hoofdmenu) staat namelijk niet meer links, maar horizontaal aan de bovenkant van je scherm. Ook staan de user-informatie en de zoekfunctie nu rechts bovenaan. De functie 'Opslaan' heeft een eigen knop gekregen. Voorheen zat deze functie verstopt onder 'Safe and Publish', waardoor een pagina soms ongewenst werd gepubliceerd. Er zijn nu drie knoppen zichtbaar in het scherm: 'Preview', 'Save' en 'Publish'. Het inplannen van een publicatie zit nu onder de knop 'Publish'. Onder de 'Publish' knop zit ook de functie 'Publish with descendants'. Hiermee publiceer je niet alleen de desbetreffende pagina, maar ook de onderliggende pagina's. 

Drie nieuwe functies

Om het gebruik nog eenvoudiger te maken, heeft Umbraco 8 drie nieuwe functies gekregen: Language Variants, Content Apps en Infinite Editing. Wij leggen alle drie de functies kort uit: 

  1. Language Variants
    Het beheer van taalvarianten is onderdeel van het CMS geworden. Hierdoor is het werken binnen een meertalige website veel makkelijker geworden. Umbraco 8 heeft bijvoorbeeld een 'split screen' gekregen, waarmee je in één scherm aan twee talen te gelijk kan werken. Bij het publiceren van content kan je aangeven welke talen je wil publiceren. Ook wordt er aangegeven welke talen al gepubliceerd zijn of waar nog geen content voor is aangemaakt. De rechten van Umbraco gebruikers kunnen ingesteld worden per taal. 
  2. Content Apps
    In Umbraco 8 kan je naast de standaard weergave in Umbraco ook handige functies aan de pagina en mediaschermen toevoegen. Denk hierbij aan bijvoorbeeld het ophalen van informatie uit Google Analytics of een chatfunctionaliteit. Voorheen moest je een los dashboard aanmaken die je niet kon integreren in de content flow. Er zijn al twee Content Apps standaard toegevoegd in Umbraco, namelijk 'Content' en 'Info'. Content Apps zijn bedoeld om de editors aanvullende inzichten en andere hulpmiddelen te bieden.
  3. Infinite Editing
    Met deze nieuwe ingebouwde functie kan je als editor ononderbroken door je taken heen. Voorheen moest je naar een andere sectie navigeren om bijvoorbeeld een afbeelding te bewerken. Nu opent er een pop-up in je scherm. Zo kan je pagina's sneller vullen vanuit de pagina zelf en verlies je nooit het scherm waarin je oorspronkelijk werkte. Dit maakt het werken met content een stuk soepeler. 

Opgeruimde codebase

De bovengenoemde veranderingen in Umbraco 8 zijn vooral voordelig voor de editors, maar Umbraco 8 heeft ook voordelen voor de ontwikkelaars. Umbraco heeft de codebase namelijk opgeruimd. Hierdoor is Umbraco 8 een stuk minder ingewikkeld. De nieuwste versie biedt geen ondersteuning meer voor achterhaalde technieken, wat zorgt voor een meer recente en schonere code base. 

Snellere laadtijd door een nieuwe cache

In Umbraco 8 is ook de cache, het opslaan van pagina's voor snellere weergave, verbeterd. De cache is sneller gemaakt, wat de laadtijd van Umbraco 8 websites nog sneller maakt. 

Naar Umbraco 8 migreren

Bij het migreren wordt de inhoud van je website (content, media en leden) gemigreerd van de laatste versie van Umbraco 7 naar Umbraco 8. Hoe makkelijk dat migreren gaat en of de website verder technisch volledig kan blijven werken is ook afhankelijk van eventuele 'plugins' die gebruikt zijn. Wij adviseren graag over de mogelijkheden!

Wat kunnen we voor jou betekenen?

Leuk dat je contact met ons zoekt! Vul je contactgegevens in en wij nemen binnen één werkdag contact met je op.

Liever bellen of langskomen?

True People B.V.
Prinses Julianaplein 1
3811 NM Amersfoort

Zoeken