Copyright True People. All Rights Reserved

Wat zijn de verschillen?

Tegenwoordig worden bijna alle websites gemaakt op basis van een content management systeem (CMS). Wat is het grootste verschil tussen Umbraco en Wordpress? Wij leggen het je uit!

Vragen of interesse?

Vragen of interesse? Wij adviseren graag over content management systemen en Umbraco.

Umbraco vs Wordpress

De keuze voor het gebruiken van het juiste CMS is van groot belang voor het design, de functionaliteit en uitstraling van je website. Wij hebben de twee populaire content management systemen met elkaar vergeleken: het populaire Wordpress vs het gebruiksvriendelijke Umbraco.

Wat is een content management systeem? 

Voordat we Umbraco en Wordpress met elkaar gaan vergelijken, leggen we je kort uit wat een CMS eigenlijk is. Een CMS is het systeem achter een website, hierdoor kan je een website op een eenvoudige wijze beheren. Je kan gemakkelijk nieuwe dingen op je site plaatsen, bestaande dingen aanpassen en dingen van je site afhalen. Met een CMS is het ook voor mensen zonder technische kennis mogelijk om de inhoud van een website aan te passen. De techniek en het ontwerp van de website wordt losgekoppeld van de inhoud (content). Doordat je met een CMS zelf je site kan beheren, ben je continu bezig met het vernieuwen van je site en zal je daardoor meer bezoekers en dus potentiële klanten trekken.

Het populaire Wordpress

Wordpress is oorspronkelijk een blogplatform, maar wordt steeds vaker ingezet als CMS. Met WordPress heb je toegang tot duizenden templates in alle soorten en maten, waarvan de meeste gratis zijn. Zonder te coderen, kun je je website volledig naar eigen smaak inrichten. Daarnaast heeft Wordpress een groot aanbod van extra functionaliteiten door middel van gratis en premium plug-ins.

Het gebruiksvriendelijke Umbraco

In tegenstelling tot Wordpress is Umbraco wel oorspronkelijk als CMS opgericht. Umbraco biedt de mogelijkheid om een geheel eigen design voor je website te maken. Hierdoor ben je in Umbraco niet afhankelijk van een gekozen template, maar kan de hele website flexibel ingericht worden. Het is ook eenvoudig om persoonlijke aanpassingen in het CMS door te voeren en uit te breiden. Op het gebied van veiligheid scoort Umbraco hoger dan Wordpress. Het CMS van Umbraco rust namelijk op de NET.technologie van Microsoft. Het CMS wordt daarom veel gebruikt door organisaties met privacygevoelige gegevens. 

Het 'beste' CMS bestaat niet

WordPress is makkelijk te gebruiken, heeft veel templates waaruit gekozen kan worden en heeft een ruime keuze aan functionaliteiten. Voor de korte termijn en zonder al te veel plug-ins is WordPress een goede optie voor je website. Wanneer je een uitgebreide website wil die aan jou wensen en eisen moet voldoen voor op een lang termijn, is Umbraco een betere optie. Het Umbraco CMS kan geheel ingericht worden naar jouw wensen. Daarnaast is Umbraco ook de meest veilige oplossing.

Het 'beste' CMS bestaat niet. Dit komt doordat ieder CMS weer verschillend is en zijn eigen voor- en nadelen heeft. Het is afhankelijk van je wensen en behoeften welk CMS je het fijnst vindt.

Hulp nodig met Umbraco?

Bij True People bouwen we websites en webapplicaties met Umbraco. Wij delen onze Umbraco kennis graag met jou!

Wat kunnen we voor jou betekenen?

Leuk dat je contact met ons zoekt! Vul je contactgegevens in en wij nemen binnen één werkdag contact met je op.

Liever bellen of langskomen?

True People B.V.
Prinses Julianaplein 1
3811 NM Amersfoort

Zoeken