Copyright True People. All Rights Reserved

Waarom naar Umbraco 8 migreren?

Umbraco 8 is de veelbesproken nieuwste versie van Umbraco. In deze nieuwe versie is er veel veranderd ten opzichte van versie 7.

Vragen of interesse?

Heb je vragen of interesse in het migreren van Umbraco 7 naar Umbraco 8? Wij hebben veel verstand van het Umbraco CMS en helpen jou graag.

Alles wat je moet weten over het migreren naar Umbraco 8

Umbraco 8 brengt veel nieuwe mogelijkheden met zich mee voor content editors, waardoor het werken met het Umbraco CMS nog eenvoudiger wordt. In dit artikel lees je alles wat je moet weten over het migreren naar Umbraco 8.

Wat is een migratie? 

Ten eerste is het handig om te weten wat een migratie precies is. Bij een migratie wordt de inhoud (content, media en leden) van je website/ webapplicatie overgezet naar een nieuwe 'hoofd' versie van UmbracoTijdens het overzetten letten wij er goed op dat alle content en code juist wordt gemigreerd. Ook is het een mooie tijd om het project op te schonen, waardoor wij de applicatie beter kunnen onderhouden en makkelijker wijzigingen kunnen toepassen. 

Wat zijn de voordelen van Umbraco 8?

In Umbraco 8 is de codebase opgeruimd. Dat houdt in dat ze de oude code hebben opgeschoond, hierdoor zijn er meer mogelijkheden om in de toekomst betere/nieuwere technieken toe te passen en je website te verbeteren wat betreft stabiliteit en prestaties. Ook is in Umbraco 8 de werking van de cache vernieuwd, hierdoor halen websites/ webapplicaties die zijn gemigreerd snellere laadtijden. 

Wat veranderd er voor editors? 

Umbraco 8 brengt een paar grote veranderingen met zich mee voor content editors, waardoor ze nog makkelijker kunnen werken met Umbraco. De grootste veranderingen zijn Infinite Editing, een nieuwe UI en Language Variants: 

  • Infinite Editing
    Infinite Editing zorgt ervoor dat je makkelijker de content kan beheren doordat je de context niet meer verliest. 
  • Nieuwe UI
    Door de nieuwe UI hebben de editors een grotere “werkruimte” waar zij content in kunnen beheren. Dit in samenwerking met het nieuwe Infinite Editing, geeft de editors een nog vriendelijkere manier van content beheren.  
  • Language Variants
    Met de nieuwe vertalingen of ook wel “Language Variants” genoemd, kan je makkelijker content schrijven en beheren voor diverse talen. 

Lees hier meer over de voordelen van Umbraco 8. 

Hoelang duurt de migratie naar Umbraco 8? 

Hoelang de upgrade naar Umbraco 8 duurt, ligt eraan hoe groot en complex de website/webapplicatie is. Het is grotendeels afhankelijk van het aantal verschillende types pagina's en hoeveel van de gebruikte onderdelen voor beheren van de content omgezet moeten worden voor de nieuwe versie. Bij een website met +/- 100 pagina's duurt het ongeveer twee weken om het juist en volledig te migreren. We adviseren graag vrijblijvend over de mogelijkheden en impact van de upgrade. Wij zijn ervan overtuigd dat het zeker de investering waard is, als je kijkt naar wat er allemaal in Umbraco 8 nieuw en verbeterd is. 

Naar Umbraco 8 migreren

Wil jij naar Umbraco migreren of heb je vragen over de migratie? Wij hebben veel verstand van het Umbraco CMS en helpen je graag.

Wat kunnen we voor jou betekenen?

Leuk dat je contact met ons zoekt! Vul je contactgegevens in en wij nemen binnen één werkdag contact met je op.

Liever bellen of langskomen?

True People B.V.
Prinses Julianaplein 1
3811 NM Amersfoort

Zoeken