Copyright True People. All Rights Reserved

Waarom een PWA (Progress Web App) gebruiken?

Een PWA is eigenlijk een website en een app in één.

Vragen of interesse?

Vragen of interesse in een Progress Web App? Wij adviseren je graag!

Waarom een PWA (Progress Web App) gebruiken?

PWA’s zijn webapplicaties die werken via de browser van je telefoon of tablet. In dit artikel leggen wij de voordelen van een PWA uit.

Wat is een PWA? 

PWA’s zijn webapplicaties die werken via de browser van je telefoon of tablet. Door de nieuwe techniek werken ze net zoals (native) applicaties met toegang tot functies van het toestel zoals de camera, microfoon, gps en push-berichten. In tegenstelling tot een normale app kan je een PWA makkelijk installeren door het toe te voegen op je startscherm. Dit bespaart ruimte op je toestel en dan hoef je ook niet steeds de app te updaten. Een Progress Web App is in feite tegelijkertijd een website en een app. 

Voordelen

Een Progress Web App brengt de voordelen van twee werelden bij elkaar. Wij hebben de voordelen van een responsive website/ webapplicatie, PWA en native app voor je vergeleken: 

Functie

Website

PWA

Native app

Offline gebruik

Nee

Ja

Ja

Notificaties

Nee

Ja

Ja

Beschikbaar op alle devices

Ja

Ja

Nee

Telefoon functionaliteiten

Nee

Ja

Ja

Up-to-date

Ja

Ja

Nee

Vindbaar in App Stores

Nee

Dit gaat nog komen

Ja

Neemt ruimte op je telefoon

Nee

Nee

Ja

Goed voor SEO

Ja

Ja

Nee

Daarnaast laadt een PWA sneller ten opzichte van een website, wat goed is voor je online vindbaarheid. Dus ook al wil je een normale website publiceren, kan een Progress Web App als aanvulling een goede keuze zijn. Een paar voorbeelden van een PWA zijn TwitterInstagram en Pinterest.

Wat is de toegevoegde waarde van een PWA voor jou?

Een Progress Web App focust zich met name op een zo optimaal mogelijke ervaring op mobiel of tablet met snelheid en toegang als speerpunten. Dit kan zorgen voor meer betrekking van bezoekers en dus meer conversie! Een PWA is een aanvulling op je jouw website/ webapplicatie en geen vervanging.

Wanneer je een PWA kan gebruiken: 

  • Je wilt een optimale mobiele ervaring.
  • Je wilt de gebruikers meer betrekken door middel van notificaties.
  • Je wilt jouw website/ webapplicatie offline beschikbaar maken.
  • Als je geen budget of tijd hebt om een native app te maken dat voor zowel Android als IOS geschikt is. 

Wanneer je geen PWA moet gebruiken: 

  • Als je alleen een snellere laadtijd wilt, want dan kan je ook alleen een responsive website of webapplicatie gebruiken.
  • Als je de app op de App store of Google store wilt hebben.
  • Als je browser functionaliteiten/ knoppen wilt gebruiken. PWA's worden namelijk full screen gestart en je hebt bijvoorbeeld geen adresbalk.

Is jouw website/ webapplicatie een PWA?

Wil je kijken of jouw website/ webapplicatie voldoet aan de PWA voorwaarden? Dat kan je doen door op Google Chrome op F12 te drukken en dan naar het tablet ‘Audits’ te gaan. Hier heb je een ingebouwde app waarbij je de website kan testen (vergelijken met Google Pagespeed Insights). Als je dit niet kan vinden, kan je ook de Chrome extensie ‘Lighthouse’ downloaden via de Chrome store.

Vragen of interesse in een PWA?

Voldoet jouw website/ webapplicatie niet aan de PWA voorwaarden en je wilt dat wel? Neem dan contact met ons op. Wij kunnen een PWA voor jou bouwen als aanvulling op de website/ webapplicatie.

Wat kunnen we voor jou betekenen?

Leuk dat je contact met ons zoekt! Vul je contactgegevens in en wij nemen binnen één werkdag contact met je op.

Liever bellen of langskomen?

True People B.V.
Prinses Julianaplein 1
3811 NM Amersfoort

Zoeken