+31 (0)33 247 1227

Zoeken

Wat is een Google/SEA advertentie?

Een Google advertentie wordt ook wel SEA advertentie genoemd. SEA staat voor Search Engine Advertising. Met een SEA advertentie plaats je dus een advertentie in een zoekmachine als Google, Yahoo! en Bing. Wanneer jij een SEA advertentie aan hebt staan, kom je bovenaan in de zoekresultaten.

De kosten voor een SEA advertentie kunnen veel verschillen van elkaar. Alles draait om het zoekwoord dat je gebruikt. Je hebt de mogelijkheid om te betalen per klik, conversie of een hoeveelheid vertoningen. Hoe duur zo’n klik, conversie of vertoning is, is afhankelijk van het zoekwoord dat je gebruikt. Is er veel concurrentie op een zoekwoord, dan zijn de advertentiekosten hoger dan een minder populair zoekwoord.

Tip 1: Kies voor relevante zoekwoorden

Zoekwoorden zijn de woorden waar mensen jouw website of pagina door kunnen vinden in de zoekmachine. Zoekwoorden waar wij gevonden op willen worden zijn bijvoorbeeld ‘Internetbureau Amersfoort’, want dat zijn wij! Maar willen wij op een bepaalde dienst of product adverteren, dan gebruiken we natuurlijk andere zoekwoorden. Wij bouwen websites, dus een zoekwoord voor deze dienst is ‘website laten bouwen’. Kruip altijd even in de huid van je doelgroep, wat zijn woorden waarop zij kunnen zoeken? Vermijd vaktaal die je doelgroep niet gebruikt.

De zoekwoordplanner van Google is een super handige tool om je zoekwoorden te bepalen! Bij de zoekwoordplanner zie je namelijk wat het gemiddelde zoekvolume per maand van een zoekwoord is. Ook zie je hoeveel geld er gemiddeld wordt geboden om bovenaan in de zoekresultaten te komen staan.

Tip 2: Gebruik ook uitsluitingszoekwoorden

Wanneer je al eens eerder hebt geadverteerd, komt het je vast bekend voor dat je in de zoekresultaten terecht bent gekomen zonder dat het relevant was voor jouw advertentie. Dat is gek, want je hebt de zoekwoorden opgegeven waarop je gevonden wilde worden.

Bijvoorbeeld: Jij bent een schoenenwinkel in Amersfoort en je verkoopt alleen schoenen voor mannen. Je hebt dus als zoekwoord schoenenwinkel mannen Amersfoort ingesteld. Nu word je gevonden wanneer iemand één van deze zoekwoorden invult op Google. Je wilt dus niet in de zoekresultaten staan wanneer iemand vrouwen schoenenwinkel Amersfoort en mannen schoenenwinkel Maastricht invult. Daarom vul je ‘vrouwen’ en ‘Maastricht’ in als uitsluitingszoekwoorden. Door deze uitsluitingszoekwoorden toe te voegen aan je advertentie, word je advertentie niet getoond wanneer het woord ‘vrouwen’ of ‘Maastricht’ in je advertentie staat. Door uitsluitingszoekwoorden te gebruiken, kan het jou onnodige clicks besparen.

Tip 3: Maak een landingspagina

Verplaats je ook nu weer in je doelgroep. Wat zou jij willen zien nadat je op Google ‘Tips voor een winstgevende Google advertentie’ hebt ingevoerd en op deze link hebt geklikt? Precies, je wilt op de pagina terecht komen waar jou al die tips worden gegeven. Je wilt niet op onze homepage komen en vervolgens zelf nog op zoek gaan naar alle tips. Dit geldt voor alle Google advertenties, of je nou een product of dienst verkoopt.

Onze tip is dan ook: maak een landingspagina! Een landingspagina is de pagina waarop bezoekers terecht komen, nadat ze op je advertentie hebben geklikt. Een goede landingspagina is dus erg belangrijk om de aandacht van de bezoeker vast te houden, maar ook om over te laten gaan tot conversie. Zet daarom altijd duidelijke call-to-action knop op je landingspagina. Je landingspagina moet zo relevant mogelijk zijn. Zorg ervoor dat je landingspagina dus overeenkomt met de zoekwoorden waarop je adverteert. Laat deze zoekwoorden vaak terugkomen in je tekst. Hoe meer je pagina overeenkomt met je advertentie, hoe beter jouw kwaliteitsscore wordt. Een hoge kwaliteitsscore wordt door Google beloond. Het verlaagt de kosten per klik en verbetert de posities van jouw advertentie.

Meer tips over hoe je een landingspagina maakt, lees je in onze blog ‘Zo maak je een succesvolle landingspagina’.

Tip 4: Benoem je Unique Selling Points

Unique Selling Points zijn een reden waarom de klant voor jouw product of dienst moeten kiezen en niet voor die van de concurrentie. Door deze USP’s op je landingspagina te communiceren, help je de klant sneller een beslissing te maken. Wanneer je dit niet doet en de concurrent wel, is de keuze snel gemaakt. Dat zou zonde zijn! je Een paar voorbeelden van Unique Selling Points zijn:

Tip 5: Experimenteer en blijf verbeteren

Google Ads biedt veel advertentiemogelijkheden, zo ook A/B testen. Met een A/B test maak je één advertentie, maar worden de bezoekers naar twee verschillende pagina’s gestuurd. Op deze manier kan je testen welke tekst/pagina meer conversie opleveren. Als je eenmaal dit inzicht hebt, kan je je advertenties blijven verbeteren en uiteindelijk meer winstgevende SEA advertenties maken.

Experimenteer ook eens in verschillende posities waar jou advertentie komt te staan. Het lijkt misschien logisch om helemaal bovenaan in de zoekopdrachten te willen staan, maar misschien werkt het voor jou wel beter om op de 4de of 5de plek te staan. De meeste mensen klikken vaak willekeurig op de bovenste advertenties, zonder de tekst te lezen. Dit kost je advertentiekosten, zonder dat er conversie plaatsvindt. Wanneer mensen naar beneden scrollen, lezen ze de advertentie beter voordat ze klikken. Hierdoor gaan je advertentiekosten naar beneden en haal je er meer conversie uit!

Kennisbank

True People Kennisbank

Ken je een begrip niet? Wij leggen het je uit!

SEA

SEA

Wat is SEA?

SEA staat voor Search Engine Advertising, dit betekent dat je tegen betaling bovenaan in de zoekresultaten komt te staan. Hoe duur dit is, is afhankelijk van meerdere factoren. Met een SEA advertentie adverteer je namelijk op een zoekwoord. Is het een populair zoekwoord, dan betaal je automatisch meer. Ook kan je ervoor kiezen om te betalen per klik of conversie. Het aanmaken van een SEA advertentie doe je in Google Adwords, dit heet dan een zoekcampagne.

In Google Ads kan je ook andere campagnes opzetten:

  • Shoppingcampagne
  • Video campagne
  • Displaycampagne
  • App campagne

Conversie

Conversie

Wat is conversie?

Conversie betekent dat bezoekers op jouw website de actie ondernemen die jij wilt dat ze maken. Wanneer jij een website hebt, heb je dat vaak met een reden. Het kan zijn dat mensen via jouw webshop producten kopen, tickets voor een evenement of zich inschrijven voor een seminar. Dit zijn allemaal conversies die kunnen plaatsvinden op je website. Het is niet persé van belang dat een conversie direct geld oplevert. Als jij een actie voor ogen hebt zonder dat het je direct wat opbrengt, dan kan dit ook een conversie zijn. Bijvoorbeeld het inschrijven op de nieuwsbrief of het downloaden van een gratis e-book.

Wanneer een conversie direct omzet opbrengt, noem je dit een macro conversie. Als de conversie niet gelijk geld oplevert, dan noem je dit een micro conversie.

Zoekwoordenonderzoek

Zoekwoordenonderzoek

Wat is een zoekwoordenonderzoek?

Een zoekwoordenonderzoek is een essentiële eerste stap die je maakt bij zoekmachine-optimalisatie. Met een zoekwoordenonderzoek, doe je onderzoek naar welke woorden je doelgroep zoekt in de zoekmachine en hoeveel concurrentie er op een zoekwoord zit. Het liefst wil je zoekwoorden gebruiken, waar niet veel concurrentie op zit. Hoe meer concurrentie, hoe lastiger het is om bovenaan in de resultatenpagina te komen staan.

Aan de hand van de analyse, kies je een zoekwoord voor de nieuwe content die je gaat schrijven. Dit zoekwoord verwerk je in de tekst, zo weet Google precies waar je pagina over gaat en kan hij je de juiste plek geven in de zoekresultaten. Naast een zoekwoord, zijn er nog meer specificaties waaraan je pagina moet voldoen om hoog in de zoekresultaten te komen staan.

Download hier de gratis SEO checklist, om hoger in Google te komen staan.

Zoekwoordenonderzoek tools

Wij maken zelf altijd gebruik van de zoekwoordplanner van Google, dit is een gratis tool van Google zelf. Hier zie je het zoekvolume van een zoekwoord, de concurrentie, maar ook hoeveel een zoekwoord kost op het moment dat je gaat adverteren. Ook geven ze suggesties voor vergelijkbare zoekwoorden.

Landingspagina

Landingspagina

Wat is een landingspagina?

Een landingspagina maak je met een doel, conversie genereren. Een landingspagina maak je vaak speciaal om gevonden te worden op Google of wanneer je gaat adverteren. De landingspagina is dan de eerste pagina die de bezoeker te zien krijgt, dus het moet overtuigen om je bezoeker over te laten gaan tot jouw conversie doel.

Ben je benieuwd hoe je een landingspagina maakt? Lees dan onze blog ‘Zo maak je een succesvolle landingspagina’.

Google Ads

Google Ads

Wat is Google Ads?

Google Ads is een advertentieprogramma van Google. Met Google Ads kan je adverteren op verschillende manieren. De bekendste manier is door te adverteren op zoekwoorden in de Google zoekmachine. Adverteren via Google Ads is vaak effectiever dan adverteren in bijvoorbeeld een krant of tijdschrift. Wanneer je adverteert via Google Ads, weet je namelijk zeker dat iemand geïnteresseerd is in het product of de dienst die je levert. Ze zijn vaak actief opzoek naar hetgeen wat jij te bieden hebt.

Advertentiemogelijkheden bij Google Ads:

  • Tekstadvertenties
  • Display advertenties
  • Video advertenties
  • Shopping advertenties
  • App advertenties

Google Shopping

Google Shopping

Wat is Google Shopping?

Je hebt Google Shopping vast wel eens voorbij zien komen. Wanneer je in Google op zoek bent naar een product, bijvoorbeeld een Iphone 13 Pro, en dit zoekt op Google, krijg je naast de standaard zoekresultaten ook Google Shopping producten te zien. Google Shopping is een vorm van adverteren, door middel van foto’s van producten met beschrijvingen en prijzen.

Hoe werkt Google Shopping?

Om te beginnen met Google Shopping, moet je de informatie omtrent het product doorgeven via Google Merchant Center. Vervolgens kan je Google Merchant Center koppelen aan je Google Ads account. Google Shopping werkt met CPC, dus je betaalt per klik. Je kan zelf bepalen hoeveel je per klik betaalt. Hoe hoger je biedt, hoe hoger je in de zoekresultaten staat.

USP

USP

Wat is een USP?

USP staat voor Unique Selling Point. Oftwel, een Uniek Verkoopargument in het Nederlands. Als merk wil je onderscheidend zijn van je concurrenten. Hetgeen waarmee je je onderscheid, moet ook een reden zijn waarom je klanten bij jou kopen en niet de concurrent. Als je al een uniek product of dienst verkoopt, is het makkelijk. Maar in de commerciële wereld met veel concurrentie, is het nogal een uitdaging. Waarmee zou je je dan kunnen onderscheiden? Denk hier goed over na!

Voorbeelden van USP’s:

Coolblue staat bekend om zijn uitstekende klantenservice: alles voor een glimlach

Coolblue verkoopt namelijk producten die je onder andere ook bij de Mediamarkt kan halen. Waarom kies ik liever voor Coolblue dan Mediamarkt? Bij Coolblue kan ik zelfs na 30 dagen testen nog producten terugsturen en het volledige aankoopbedrag terugkrijgen. En dat is de USP van Coolblue.

Bij Zalando kan heb je een retourtermijn van 100 dagen

Waar je bij andere webshops binnen 30 dagen een product moet terugsturen, heb je bij Zalando maar liefst 100 dagen retourtermijn.

‘’Voor 12.00 besteld, vanavond nog bezorgd’’ – Bol.com

Dit kan zeker niet elke webshop zeggen. Tegenwoordig is ‘vandaag besteld, morgen in huis’ het nieuwe normaal geworden. Het is geen USP meer, Bol.com speelt daar op in door dezelfde dag nog te bezorgen.

A/B test

A/B test

Wat is een A/B test?

A/B testen is een vorm van splittesten. Met A/B testen kun je 2 versies van bijvoorbeeld een landingspagina maken en tonen aan je bezoekers. Met A/B testen staan beide pagina’s tegelijk online, de helft krijgt pagina A te zien en de andere helft pagina B.

Bij beide pagina’s kan je dan de conversieratio meten, waardoor je weet welke pagina meer conversie genereert.

Meten is weten. Als je een advertentie online plaatst, wil je hier zoveel mogelijk mee bereiken. Met A/B testen kun je het meeste uit je advertentie halen. Hierbij kunnen zelfs de kleinste details een groot verschil maken! Met Google Optimize kun je eenvoudig A/B testen uitvoeren.

Blogs Wellicht vind je dit ook interessant

Bekijk alle blogs

11 veelgemaakte SEO fouten

Er zijn veel blogs over wat we wel moeten doen om de SEO op websites te optimaliseren, maar wat moet je nou eigenlijk echt NIET doen? In deze blog benoemen we 11 veelgemaakte fouten wat betreft SEO, zodat je website hoger kan scoren in zoekmachines.

Lees meer

19 tips voor meer bezoekers naar je website

Wil jij meer bezoekers op je website? Bekijk dan deze 19 tips waarmee je snel traffic naar je website trekt. Gebruik deze handige tips om het beste resultaat te behalen. De tips zijn direct toepasbaar.

Lees meer
Bekijk alle blogs

Creëer digitale impact met onze maatwerk oplossingen.

Neem contact op

Snel naar

Volg ons

62054708NL854620345B01NL66RABO0103888195