+31 (0)33 247 1227

Zoeken

Dinsdag 21 december 2021 08:10 | de wekker gaat

Het is een koude winterochtend. Het heeft vannacht gevroren en het is nog donker buiten. Net zoals elke ochtend, gaat mijn wekker af om precies 08:10. Ik stap gelijk mijn bed uit. Ik loop naar de badkamer en zet de douche een graadje warmer dan normaal. Ik weet dat een koude douche je een kickstart geeft, maar dat is niks voor mij.

Voor ontbijten neem ik eigenlijk nooit zo de tijd, in de ochtend krijg ik geen hap door mijn keel. Binnen een half uur nadat mijn wekker af ging, zit ik al in de auto. Het is ongeveer 20/25 minuten rijden naar kantoor, en ik vind het heerlijk! Tijdens het ritje van Barneveld naar Amersfoort heb ik de tijd om wakker te worden en mijn gedachten te laten gaan.

09:00 | ''Goedemorgen''

Ik kom aan op kantoor en parkeer mijn auto achter het pand. Wanneer ik binnen kom, zijn de meeste van mijn collega’s al aan het werk. Ik zeg met een nog iets schorre stem ‘goedemorgen’ tegen iedereen. Gisteren heb ik een dagje aan het zit/sta bureau gewerkt en dat beviel me goed. Ik leg mijn spullen daar weer neer, start mijn computer op en loop ondertussen naar het koffieapparaat. Pas na mijn eerste kopje koffie van de dag begin ik wat meer energie te krijgen. Inmiddels zijn al mijn collega’s aanwezig en roep ik iedereen bij elkaar voor de dagelijkse stand-up. Tijdens de stand-up vertelt iedereen zijn of haar planning voor de dag. Ik vertel mijn geplande werkzaamheden van vandaag, wetende dat er tussendoor waarschijnlijk nog wel wat extra’s op mijn bordje komt.

Mijn marketing collega Anouk zit mij al een paar dagen vriendelijk te verzoeken om mijn werkdag te omschrijven voor ‘Een dag uit het leven van…’ blog. Nu kwam ze zelf met het idee om mij vandaag een aantal keer te interviewen, zodat zij er een leuke blog van maakt! Gelukkig maar, want ik programmeer liever dan ik schrijf haha.

10:00 | Let's get started

Na de stand-up word ik dus gelijk ondervraagd door Anouk. ‘’Hoe laat stond je op? Hoe was je ochtend? Hoezo neem je geen koude douche?’’ Ik ben benieuwd wat dit voor een blog gaat worden…

Daarna ga ik gelijk aan de slag met het doorvoeren van een UX logica om gebruikservaringen in de portal van één van onze klanten te verbeteren. Dit heb ik met Ron, onze technische directeur, doorgenomen en daarna heb ik het aangeboden ter review bij onze klant. Fijn, weer een project afgerond! Dat streep ik van mijn to-do lijstje af. Vervolgens rol ik weer in een ander project. Ik bel mijn front-end collega Bart, om het een en ander af te stemmen over een nieuwe website die we aan het bouwen zijn. Deze week moeten we dat namelijk nog afronden en ik ben verantwoordelijk dat dat ook echt klaar is eind van de week. De aankomende twee weken heb ik vakantie, dus er is nog genoeg af te ronden!

En zoals ik al had verwacht komt Else aan het eind van de ochtend weer met een nieuwe klusje dat opgepakt moet worden, maar dat vind ik helemaal niet erg! Mijn dag is eigenlijk nooit hetzelfde, ik hou wel van een beetje afwisseling tussen meerdere projecten.

Mijn werkzaamheden

Over het algemeen ben ik een Software Developer, daarnaast heb ik ook veel klantencontact en pak ik support tickets op. Wanneer klanten een website, portal of andere digitale oplossing of bij ons laten bouwen, blijven wij dit constant verbeteren. Ik vind het leuk om klanten te helpen en mee te denken in technische verbeteringen.

12:30 | lunch time!

We lunchen elke dag gezamenlijk en ik hoor dat mijn collega Anouk de tafel aan het dekken is, nadat ze me net heeft overhoort wat ik deze ochtend heb gedaan. Dit keer staan er ook vers gekookte eitjes op tafel, dus dat gaat er zeker wel in! Na de lunch word ik uitgedaagd door Marc voor een potje tafeltennis. De uitslag is niet relevant voor dit blogbericht…

13:15 | spoedje!

Na de pauze open ik mijn mailbox en zie ik een support ticket openstaan van een klant. Er is een Back-End probleem met dataverwerking. Dit probleem ben ik gelijk gaan uitzoeken en heb onze klant gebeld om de oplossing af te stemmen. Gelukkig is het niet zo’n groot probleem en is het snel verholpen. Nu ik toch voor deze klant bezig ben, ga ik gelijk even verder met hun lopende project. Voor hun nieuwe website moet ik voor verschillende uitbereidingen, technisch gaan uitdenken hoe we dat aan gaan pakken. De website moet namelijk goed communiceren met het klantenportaal en het is aan mij de taak om deze koppelingen te maken. Hier ben ik nog wel zeker de rest van de middag druk mee.

17:15 uur | concentratie weg!

Ik merk dat mijn concentratie begint af te nemen en die van mijn collega’s Else, Bart en Anouk ook. Dus ik daag hun uit voor een potje (of twee) Mario Kart op de Nintendo Switch. Vorige week besloot ik de Switch mee te nemen naar werk en nu eindigen we onze werkdag vaak met Mario Kart. Om even terug te komen op de uitslag, ik heb beide potjes natuurlijk gewonnen.

Inmiddels zijn we al een half uur verder en maak ik me klaar om naar huis te gaan. Ik zeg mijn collega’s die nog aanwezig zijn gedag, stap in de auto en zet mijn muziek aan.

Zoals je hebt kunnen lezen, heb ik een goed gevulde dag met voldoende afwisseling. Elke dag is anders, dus ik hoef me niet te vervelen! Tussen het werken door uitgedaagd worden voor een potje pingpong of Mario Kart, vind ik ook zeker niet erg. Soms is het even lekker om daarna weer met een fris hoofd op mijn werkzaamheden te storten.

Blogs Wellicht vind je dit ook interessant

Bekijk alle blogs

6 vragen aan onze nieuwe collega Fien

Fien is begin februari bij ons begonnen als Data analist en Front-end Developer. De eerste week zit er op en wij zijn nu al erg blij met haar als collega! Aangezien Fien ook met onze klanten gaat samenwerken, stellen wij haar graag ook aan jullie voor.

Lees meer

Een dag van onze Sales en People Manager Marc!

Vandaag nemen we de tijd om een dag mee te lopen met Marc, onze Sales en People Manager! Toen ik begin van de week aan Marc vroeg wanneer hij een interessante dag heeft om hem te volgen, antwoordde hij met ‘’Altijd!’’. Die heeft zeker plezier in zijn werk 😉

Lees meer
Bekijk alle blogs

Creëer digitale impact met onze maatwerk oplossingen.

Neem contact op

Snel naar

Volg ons

62054708NL854620345B01NL66RABO0103888195