+31 (0)33 247 1227

Zoeken

Opvallende veranderingen voor de editors

Als je voor de eerste keer inlogt in Umbraco 8, zie je meteen al een opvallende verandering. De sectiebalk (hoofdmenu) staat namelijk niet meer links, maar horizontaal aan de bovenkant van je scherm. Ook staan de user-informatie en de zoekfunctie nu rechts bovenaan. De functie 'Opslaan' heeft een eigen knop gekregen. Voorheen zat deze functie verstopt onder 'Safe and Publish', waardoor een pagina soms ongewenst werd gepubliceerd. Er zijn nu drie knoppen zichtbaar in het scherm: 'Preview', 'Save' en 'Publish'. Het inplannen van een publicatie zit nu onder de knop 'Publish'. Onder de 'Publish' knop zit ook de functie 'Publish with descendants'. Hiermee publiceer je niet alleen de desbetreffende pagina, maar ook de onderliggende pagina's.

Drie nieuwe functies

Om het gebruik nog eenvoudiger te maken, heeft Umbraco 8 drie nieuwe functies gekregen: Language Variants, Content Apps en Infinite Editing. Wij leggen alle drie de functies kort uit:

Language Variants

Het beheer van taalvarianten is onderdeel van het CMS geworden. Hierdoor is het werken binnen een meertalige website veel makkelijker geworden. Umbraco 8 heeft bijvoorbeeld een 'split screen' gekregen, waarmee je in één scherm aan twee talen te gelijk kan werken. Bij het publiceren van content kan je aangeven welke talen je wil publiceren. Ook wordt er aangegeven welke talen al gepubliceerd zijn of waar nog geen content voor is aangemaakt. De rechten van Umbraco gebruikers kunnen ingesteld worden per taal.

Content Apps

In Umbraco 8 kan je naast de standaard weergave in Umbraco ook handige functies aan de pagina en mediaschermen toevoegen. Denk hierbij aan bijvoorbeeld het ophalen van informatie uit Google Analytics of een chatfunctionaliteit. Voorheen moest je een los dashboard aanmaken die je niet kon integreren in de content flow. Er zijn al twee Content Apps standaard toegevoegd in Umbraco, namelijk 'Content' en 'Info'. Content Apps zijn bedoeld om de editors aanvullende inzichten en andere hulpmiddelen te bieden.

Infinite Editing

Met deze nieuwe ingebouwde functie kan je als editor ononderbroken door je taken heen. Voorheen moest je naar een andere sectie navigeren om bijvoorbeeld een afbeelding te bewerken. Nu opent er een pop-up in je scherm. Zo kan je pagina's sneller vullen vanuit de pagina zelf en verlies je nooit het scherm waarin je oorspronkelijk werkte. Dit maakt het werken met content een stuk soepeler.

Opgeruimde codebase

De bovengenoemde veranderingen in Umbraco 8 zijn vooral voordelig voor de editors, maar Umbraco 8 heeft ook voordelen voor de ontwikkelaars. Umbraco heeft de codebase namelijk opgeruimd. Hierdoor is Umbraco 8 een stuk minder ingewikkeld. De nieuwste versie biedt geen ondersteuning meer voor achterhaalde technieken, wat zorgt voor een meer recente en schonere code base.

Snellere laadtijd door een nieuwe cache

In Umbraco 8 is ook de cache, het opslaan van pagina's voor snellere weergave, verbeterd. De cache is sneller gemaakt, wat de laadtijd van Umbraco 8 websites nog sneller maakt.

Naar Umbraco 8 migreren

Bij het migreren wordt de inhoud van je website (content, media en leden) gemigreerd van de laatste versie van Umbraco 7 naar Umbraco 8. Hoe makkelijk dat migreren gaat en of de website verder technisch volledig kan blijven werken is ook afhankelijk van eventuele 'plugins' die gebruikt zijn. Wij adviseren graag over de mogelijkheden!

Neem contact op
Kennisbank

True People Kennisbank

Ken je een begrip niet? Wij leggen het je uit!

Umbraco

Umbraco

Wat is Umbraco?

Umbraco is een CMS systeem, waarop je een website kan bouwen en beheren. Het voordeel van Umbraco, is dat er onbeperkt veel maatwerk mogelijkheden zijn. Een Umbraco website laat je maken door een webbouwer/internetbureau. Wanneer de website eenmaal staat, kan iedereen zonder technische kennis de content op de website beheren. Het CMS systeem is gebruiksvriendelijk ingericht en snel te leren gebruiken.

De voordelen van Umbraco CMS:

  • Veel maatwerk mogelijkheden
  • Erg gebruiksvriendelijk
  • Open source
  • Erg veilig

CMS systeem

CMS systeem

Wat is een CMS systeem?

CMS is een afkorting voor Content Management System. Bijna elke website heeft een CMS systeem, hiermee kan je je website makkelijk en snel voorzien van content, zonder dat je de kennis nodig hebt van een programmeertaal. Zo kan je afbeeldingen toevoegen en veranderen, maar ook een blogbericht toevoegen aan je website.

Voorbeelden van een CMS systeem

Je hebt vast wel eens van één van deze 4 populaire CMS systemen gehoord: Umbraco, Joomla, Wordpress en Drupal. Elk CMS systeem heeft weer zijn eigen voordelen. Wij bouwen zelf websites in Umbraco. Met Umbraco is maatwerk mogelijk, waardoor je wel een extern bedrijf nodig hebt die de programmeertaal kan. Na het vormgeven van de website is het mogelijk om zelf content in te voeren in het CMS systeem.

Blogs Dit vind je wellicht ook interessant

Bekijk alle blogs

Waarom naar Umbraco 8 migreren?

Umbraco 8 brengt veel nieuwe mogelijkheden met zich mee voor content editors, waardoor het werken met het Umbraco CMS nog eenvoudiger wordt. In dit artikel lees je alles wat je moet weten over het migreren naar Umbraco 8.

Lees meer

Verhoog conversie met uMarketingSuite

De uMarketingSuite is een makkelijk te gebruiken tool in het Umbraco CMS dat marketeers ondersteunt bij hun dagelijkse activiteiten. De tool bevat diverse functies die bijdragen aan het verhogen van conversie.

Lees meer

Upgrade regelmatig je Umbraco omgeving

Umbraco is een product dat continu wordt doorontwikkeld. Zorg dat je Umbraco CMS up-to-date blijft door regelmatig een upgrade uit te voeren.

Lees meer

Het populaire Wordpress vs het gebruiksvriendelijke Umbraco

De keuze voor het gebruiken van het juiste CMS is van groot belang voor het design, de functionaliteit en uitstraling van je website. Wij hebben de twee populaire content management systemen met elkaar vergeleken: het populaire Wordpress vs het gebruiksvriendelijke Umbraco.

Lees meer
Bekijk alle blogs

Kies voor True People en behaal meer conversie met een Umbraco oplossing.

Neem contact op

Snel naar

Volg ons

62054708NL854620345B01NL66RABO0103888195