+31 (0)33 247 1227

Zoeken

Effectief & flexibel werken

Agile Scrum wordt ingezet om in teamverband op een effectieve en flexibele manier werk te verrichten. Er wordt gewerkt met teams die in korte sprints werkende software opleveren. Scrum is in de wereld van IT erg populair. Inmiddels wordt de werkwijze ook toegepast in businessafdelingen als Marketing, Sales, HR en Finance.

De term Scrum is afkomstig uit de rugbysport. Bij een scrum probeert een team samen een doel te bereiken en de wedstrijd te winnen. Samenwerking is hierbij belangrijk en het team moet flexibel kunnen omgaan met omstandigheden.

Het Scrum team

Binnen Scrum zijn er drie rollen:

Sprints en evaluatie

Een sprint is een vooraf vastgestelde tijd waarbinnen een bepaald onderdeel van het Scrum project afgerond moet zijn. Elke sprint binnen het project heeft dezelfde tijd. Gemiddeld duurt een sprint één tot vier weken. Aan het einde van de sprint wordt het eindproduct van de desbetreffende sprint gepresenteerd aan de klant, die vervolgens direct de kans heeft om feedback te geven. Hierdoor is bijsturing (indien nodig) mogelijk, waardoor er optimaal resultaat wordt behaald.

Daily Stand-up

Aan het begin van iedere werkdag komt het team bij elkaar om de stand van zaken te bespreken. Dit wordt ook wel 'Daily Stand-Up' genoemd en duurt maximaal 15 minuten. Ieder teamlid beantwoordt de volgende drie vragen: Wat heb ik gedaan? Wat ga ik doen? Wat zijn de problemen? Door deze stand-up werken de teamleden nauw samen en wordt veel kennis uitgewisseld.

To do, In Progress & Done

Bij de scrum methode wordt er gewerkt met een takenbord, ook wel Backlog genoemd. Alle taken die voor een sprint geselecteerd zijn, worden opgenomen in de Sprint Backlog en hangen (vaak in de vorm van post-its) in één van de drie kolommen op het Scrum takenbord: To Do, In Progress of Done.

Uiteindelijk is het doel dat alle taken in de kolom Done staan aan het einde van de sprint. Zo kan er makkelijk bepaald worden of de doelen behaald zijn.

True People en Scrum

Adviestrajecten en de realisatie van een nieuwe website of applicatie pakken wij bij True People tevens aan volgens de Agile Scrum Methode. In korte sprints van 2 weken voeren we de werkzaamheden uit. Het doel is om eerst van alle noodzakelijk functionaliteit een basis variant neer te zetten, waarna deze steeds verder kan worden uitgebreid. De klant is nauw betrokken tijdens realisatie en kan doorlopend onderdelen testen in onze realtime testomgeving. Doordat continue visueel feedback wordt gegeven via de real-time testomgeving, kunnen we doorlopend adviseren over mogelijke oplossingen en kan daar direct op worden bijgestuurd.

Blogs Dit vind je wellicht ook interessant

Bekijk alle blogs

29 tips om conversie op je website te verhogen

Behaal jij niet genoeg conversie met je website? In dit artikel lees je 29 tips die jou gaan helpen om de conversie te verhogen. Download onze gratis interactieve checklist om aan te vinken welke punten je hebt uitgevoerd!

Lees meer

Conversie verhogen met website personalisatie

Personalisatie is klantgerichte marketing die op het juiste moment op de juiste plaats de juiste informatie aan de juiste persoon biedt. Met website personalisatie kan je als marketeer content veel dichter bij de wensen en behoeften van bezoekers brengen. Door relevante en persoonlijke content bouw je een band op met je doelgroep, zodat ze uiteindelijk gaan converteren.

Lees meer

Google Analytics 4 (GA4): wat is er nieuw?

Google Analytics 4 is de opvolger van Universal Analytics (UA) en biedt veel nieuwe mogelijkheden. Het was sinds juli 2019 al te testen als Google Analytics App + Web en is nu de standaard geworden. Wat heb jij aan de nieuwste versie van Google Analytics?

Lees meer

Verhoog conversie met uMarketingSuite

De uMarketingSuite is een makkelijk te gebruiken tool in het Umbraco CMS dat marketeers ondersteunt bij hun dagelijkse activiteiten. De tool bevat diverse functies die bijdragen aan het verhogen van conversie.

Lees meer
Bekijk alle blogs

Creëer digitale impact met onze maatwerk oplossingen.

Neem contact op

Snel naar

Volg ons

62054708NL854620345B01NL66RABO0103888195