+31 (0)33 247 1227

Zoeken

Wat is Umbraco Forms?

Umbraco Forms een plug-in van Umbraco, het wordt gebruikt om makkelijk (contact)formulieren te kunnen toevoegen aan je website. Umbraco staat bekend als een gebruiksvriendelijke CMS, zo ook met het maken van formulieren. Umbraco Forms maakt het niet alleen makkelijk om simpele contactformulieren toe te voegen aan je pagina, maar ook voor multi-step vragenlijsten.

Waarom voeg je een contactformulier toe aan je website?

Een contactformulier is een snelle manier voor de bezoeker om contact op te nemen met je organisatie. Daarnaast kan je met een contactformulier je bezoeker een beetje leiden, je geeft zelf aan welke informatie je wilt ontvangen.

Je kan natuurlijk ook alleen een e-mailadres toevoegen aan je website, zodat mensen je via de mail benaderen. Dit is alleen niet ideaal. Ten eerste dwing je de bezoeker om van je website af te gaan om contact met je op te nemen. Je wilt het liefst dat de bezoeker op je website blijft. Daarnaast maak je het je bezoeker een stuk makkelijker om een contactformulier op de website te plaatsen. Ook draagt dit bij aan een professioneel en betrouwbaar uiterlijk van je website.

Umbraco Forms is een manier om bezoekers over te laten gaan tot conversie. Het invullen van een contactformulier is namelijk een veel voorkomend conversiedoel. Bij ons ook. Het is toch een moment dat een bezoeker contact met je wilt opnemen. Vooral bij ons als dienstenonderneming, is dit ons grootste conversiedoel. Daarom is het ook extra belangrijk om hier alles uit te halen. Standaard formulieren templates zijn dan misschien niet je eerste keuze.

Bijvoorbeeld: Voor onze klant de Beddenspecialist.nl gebruiken we ook, op maat gemaakt, Umbraco Forms. Met dit contactformulier kunnen bezoekers een afspraak maken in één van de aangesloten beddenspecialist winkels. Zo wordt er onder andere gevraagd bij welke winkel, datum en tijd ze een afspraak willen inplannen. Beddenspecialist heeft zo veel meer invloed op de informatie die de bezoeker en kunnen gelijk aan de slag met de aanvraag.

Verschillende soorten formulieren

Waarom gebruiken wij Umbraco Forms?

Umbraco is het CMS systeem waarmee wij op maat gemaakte websites bouwen. Een groot voordeel van Umbraco, is dat je vrijwel nooit tegen beperkingen aan loopt. Er is veel mogelijk doordat we zelf de code schrijven. Zo ook met Umbraco Forms. Wij kunnen een contactformulier volledig laten uitsluiten op de stijl van je organisatie of andere wensen.

Het is mogelijk om de data afkomstig van Umbraco Forms te versturen naar derde partijen, zoals je CRM systeem. Het standaard formulier heeft van zichzelf al een aantrekkelijk design, maar is ook volledig aan te passen naar je huisstijl. Dit moet je wel even aan je webdeveloper vragen. Eenmaal in het gebruiksvriendelijke CMS systeem zelf, kan iedereen een formulier toevoegen aan de website.

Voor Umbraco Forms betaal je eenmalig een bedrag per domein en is alleen aan te schaffen op een Umbraco CMS.

De voordelen van Umbraco Forms

Volledig uitbreidbare API

Laat Umbraco Forms werken zoals jij wilt en koppel met externe systemen (zoals o.a. mailchimp) naar wens.

Creëer geavanceerde workflows

Verstuur automatische e-mails, update webservices en sla het verstuurde formulier op in CRM systemen.

Naar wens te stijlen

Laat de formulieren volledig aansluiten op de huisstijl van je onderneming.

Hoe ziet een goed invulformulier eruit?

Goed, nu weet je dat er verschillende soorten formulieren zijn en dat dit een belangrijk onderdeel is van je website. Maar hoe ziet een goed formulier er uit en hoe zorg je ervoor dat het formulier ook daadwerkelijk wordt ingevuld? Wij geven je een aantal tips!

Houd de vragenlijst kort

Hoe meer velden, hoe hoger de drempel wordt om de vragenlijst in de vullen. Zijn er dan toch vragen die je moet stellen? Zorg er dan voor dat niet alle invulvelden tegelijk zichtbaar zijn, maar laad pas de volgende vragen als de eerste zijn ingevuld.

Begin met de makkelijkste vragen

Moet je aan het begin van de contactformulier al te veel nadenken, dan zullen veel mensen al afhaken. Begin daarom met de makkelijkste vragen die je al uit je hoofd kent, zoals je naam.

Eindig met de gevoeligste vragen

En met de gevoeligste vragen, bedoelen we de meest persoonlijke gegevens. Mensen geven bijvoorbeeld liever niet hun telefoonnummer weg. Bewaar deze dus pas voor aan het eind en maak deze niet verplicht (als dit mogelijk is).

Geef uitleg waarom je bepaalde gegevens nodig hebt

Stel je dan toch privacy gevoelige informatie, leg dan uit waarom je deze gegevens nodig hebt. Mensen zullen dan sneller bereid zijn om deze gegevens te delen.

Mobielvriendelijke formulier

Mobielvriendelijk design is nu belangrijker dan ooit, dus zorg er ook voor dat je formulier op mobiel makkelijk en snel in te vullen is.

Sluit af met een bevestiging

Heeft iemand het formulier ingevuld? Top! Laat diegene ook even weten dat je het in goede orde hebt ontvangen. Dit kan je doen op de pagina zelf met een trigger, wanneer de ‘verzendknop’ is ingedrukt, wordt er een bevestigingstekst getoond. Je kan dit ook doen door middel van een automatische mail die verstuurd wordt.

Wij bouwen Umbraco websites

Wij zijn een internetbureau, gespecialiseerd in het bouwen van Umbraco websites (en webapplicaties). Ben je een Umbraco website aan het overwegen, neem dan vooral even contact met ons op. Wij staan altijd open voor een sparringsgesprek.

Kennisbank

True People Kennisbank

API-koppeling

API-koppeling

Wat is een API-koppeling?

API is een afkorting dat staat voor Application Programming Interface. In onze technische wereld is het een veelvoorkomend begrip. Of beter gezegd, zonder API koppelingen kunnen wij ons werk niet doen! API’s maken het namelijk mogelijk dat meerder applicaties met elkaar kunnen communiceren.

Hoe werken API’S?

Een API kan je goed vergelijken met een telefoonverbinding. Laten we zeggen dat jij een applicatie bent en jouw vriend is ook een applicatie. Jij wilt je vriend graag spreken, maar hij zit in het buitenland. Vroeger zouden we brieven versturen en een paar weken later kwam die brief dan aan. Nu kunnen we onze vriend makkelijk bereiken via onze mobiel. Eén belletje en je hebt hem aan de lijn. De telefoonverbinding kan je zien als een API, deze zorgt er namelijk voor dat jij en je vriend met elkaar kunnen communiceren. Jij kan al je vragen stellen en je vriend kan hier antwoord opgeven. Zonder de telefoonverbinding was dit niet mogelijk geweest vanaf het buitenland. Een API moet goed ontworpen zijn, zodat jij je vriend goed en helder kan verstaan.

Umbraco

Umbraco

Wat is Umbraco?

Umbraco is een CMS systeem, waarop je een website kan bouwen en beheren. Het voordeel van Umbraco, is dat er onbeperkt veel maatwerk mogelijkheden zijn. Een Umbraco website laat je maken door een webbouwer/internetbureau. Wanneer de website eenmaal staat, kan iedereen zonder technische kennis de content op de website beheren. Het CMS systeem is gebruiksvriendelijk ingericht en snel te leren gebruiken.

De voordelen van Umbraco CMS:

  • Veel maatwerk mogelijkheden
  • Erg gebruiksvriendelijk
  • Open source
  • Erg veilig

Wil jij een maatwerk Umbraco website laten bouwen? Wij zijn gecertificeerd Umbraco partner en bouwen uitsluitend in Umbraco. Bespreek met ons de mogelijkheden!

CMS systeem

CMS systeem

Wat is een CMS systeem?

CMS is een afkorting voor Content Management System. Bijna elke website heeft een CMS systeem, hiermee kan je je website makkelijk en snel voorzien van content, zonder dat je de kennis nodig hebt van een programmeertaal. Zo kan je afbeeldingen toevoegen en veranderen, maar ook een blogbericht toevoegen aan je website.

Voorbeelden van een CMS systeem

Je hebt vast wel eens van één van deze 4 populaire CMS systemen gehoord: Umbraco, Joomla, Wordpress en Drupal. Elk CMS systeem heeft weer zijn eigen voordelen. Wij bouwen zelf websites in Umbraco. Met Umbraco is maatwerk mogelijk, waardoor je wel een extern bedrijf nodig hebt die de programmeertaal kan. Na het vormgeven van de website is het mogelijk om zelf content in te voeren in het CMS systeem.

CRM systeem

CRM systeem

Wat is een CRM systeem?

CRM staat voor Customer Relationship Management. Een CRM system is ooit op de markt gebracht om klantgegevens te beheren. Wanneer een CRM systeem goed bijgehouden wordt, kan het leiden tot meer omzet. Het zorgt namelijk voor een goed klantrelatiebeheer, wat de klantrelatie verbetert en uiteindelijk leidt tot meer omzet.

Door een CRM systeem kan je de behoeften van je klanten inzichtelijk maken, hierdoor kan je beter anticiperen op het aankoopproces van toekomstige klanten. Alle informatie rondom een (toekomstige) klant staat opgeslagen op één centrale plek. Hier kan je bijvoorbeeld alle contactmomenten noteren en het besproken onderwerp. Een CRM systeem helpt je herinneren aan gemaakte afspraken of laat je weten wanneer je al een tijdje geen contact hebt gehad met een klant.

De voordelen van een CRM systeem

  • Bespaart tijden kosten
  • Verbetert klantrelaties
  • Optimaliseert verkoop- en marketingprocessen

Er zijn veel aanbieders van standaard CRM systemen. In het geval van specifieke bedrijfsprocessen kan een standaard CRM systeem niet altijd voldoen aan de eisen van een organisatie. In dat geval is het mogelijk om een CRM systeem op maat te laten maken.

Blogs Dit vind je wellicht ook interessant

Bekijk alle blogs

Hoe verloopt een Umbraco overdracht?

Heb jij al een Umbraco website maar wil je overstappen naar een andere partij? In dit artikel leggen we uit hoe een overdracht van een Umbraco omgeving naar True People in zijn werk gaat.

Lees meer

CMS vergelijken; welk CMS past het beste bij jou?

De keuze voor een content management systeem (CMS) is niet een eenvoudig. Het heeft namelijk invloed op het design, functionaliteit, uitstraling en veiligheid van je website. Als je eenmaal een keuze hebt gemaakt, is overstappen niet eenvoudig. Ben jij benieuwd welk CMS het beste bij jou past? Wij vergelijken de vier populaire CMS'en met elkaar.

Lees meer

Wanneer kies je voor een Umbraco website?

Er zijn veel CMS systemen die beweren ‘de beste’ te zijn. Het antwoord is simpel: er is geen één de beste. Elk CMS systeem heeft zijn eigen kracht en is goed voor verschillende doeleinden. In deze blog vertellen we waarom wij altijd Umbraco gebruiken bij het maken van websites en wanneer een Umbraco website voor jou ook de beste keuze is.

Lees meer
Bekijk alle blogs

Creëer digitale impact met onze maatwerk oplossingen.

Neem contact op

Snel naar

Volg ons

62054708NL854620345B01NL66RABO0103888195