+31 (0)33 247 1227

Zoeken

Dinsdag 26 april 2022 06:40 - Niet snoozen, gelijk opstaan!

Ik kom niet uit de buurt van Amersfoort, dus ik sta elke ochtend vroeg op. Wakker worden doe ik meestal op de fiets. Het is voor mij ongeveer een half uur fietsen naar het station, ik heb geen auto, maar ik vind het heerlijk om de dag lekker sportief te beginnen!

Om half 9 ben ik dan ongeveer op kantoor, vaak toch als één van de eersten. Nu al helemaal, want door de meivakantie is het aardig rustig op kantoor. Terwijl mijn collega's binnenstromen, ben ik al druk aan het typen op mijn laptop. Momenteel werk ik aan een vernieuwde website voor Scholen in de Kunst. Dit project loopt al een tijdje, maar elke keer als ik denk dat de frontend zo goed als afgerond is, krijg ik weer een heleboel nieuwe taken toegewezen!

11: 00 - Tijd voor een tompouce!

Morgen is het Koningsdag. Tussen het werken door brainstormen we als team over een passende "True People viert Koningsdag"-post voor op Social Media. Na verschillende mislukte experimenten met oranje paraplu's, hoodies en voetballen, besluiten we uiteindelijk te gaan voor een video waarin we allemaal op een andere manier een tompouce eten. Blijkbaar ben ik een "kantelaar". Lekker hoor!

13:00 - De gezamelijke lunch en mijn dagelijkse wandeling

Om half 1 begint mijn maag al flink te knorren en om 1 uur is het dan eindelijk zover: de gezamenlijke lunch! Na afloop gaan sommige collega's pingpongen of spelen Mario Kart op de Switch, maar ik loop liever een rondje door het centrum van Amersfoort. Gelukkig is het vandaag mooi weer, maar ook als het regent ga ik 's middags even naar buiten. Na een halve dag op kantoor heb ik dringend behoefte aan wat frisse lucht, om er daarna weer volop tegenaan te kunnen

Ik ben een half jaar geleden bij True People gaan werken en ik heb begrepen dat voor dat ik er was, niemand een rondje liep in de pauze. Nu lopen er regelmatig collega's met mij mee. Vandaag gingen Fien en Anouk gezellig mee!

Mijn werkzaamheden

Als frontend developer ontwikkel ik de “voorkant” van een website, oftewel: het zichtbare deel van een website. Door middel van HTML, CSS en JavaScript vertaal ik een design naar een werkend geheel in de browser. Daarnaast test ik de code die ik geschreven heb met verschillende schermresoluties en test ik op browsercompatibiliteit. Ziet een website er in Chrome hetzelfde uit als in Safari? En werkt het op mobiel hetzelfde als op een laptop? Dat zijn allemaal zaken waar je als frontend developer rekening mee moet houden.

17:00 - Op naar huis

Rond 5 uur is mijn concentratie op en is het tijd om naar huis te gaan. Ik commit alles wat ik heb en boek mijn uren. Zoals altijd vertrek ik iets te laat van kantoor, waardoor ik een sprintje moet trekken naar de trein. Eenmaal thuis is het eigenlijk meteen koken, eten en een potje voetballen op 't Goy, waar ik elke dinsdag en donderdag train. En daarna is mijn dag alweer voorbij!

Kennisbank

True People Kennisbank

Javascript

Javascript

Wat is Javascript?

Javascript werkt samen met CSS en HTML. Javascript is een populaire scripttaal, hiermee kan je interactie functies toevoegen aan je webpagina. Voorbeelden wat Javascript kan doen, zijn slideshows van foto’s of pop-ups op een webpagina. Wanneer er iets op je website veranderd, terwijl de URL hetzelfde blijft, komt dit door Javascript. Met HTML leg je de basis, met CSS ontwerp je de pagina en met Javascript maak je het een interactieve webpagina.

HTML

HTML

Wat is HTML?

HTML is onmisbaar bij het maken van een website. Samen met Javascript en CSS vormt het de basis van elke website. HTML wordt wel eens een programmeertaal genoemd, maar dat is het niet. HTML is namelijk een opmaaktaal, het staat voor Hyper Tekst Markup Language. Met HTML maak je de structuur van een webpagina op, zoals de teksten, afbeeldingen, links.

HTML wordt gebruikt om een website prettig leesbaar te maken. Denk maar aan titels, tussenkopjes en vetgedrukte tekst. Zonder HTML zou alle tekst op een website hetzelfde zijn weergegeven. Met HTML kan je de tekst opmaken, dus bijvoorbeeld in verschillende groottes, dikgedrukt, cursief, et cetera.

Fun fact: Je kan heel makkelijk zien wat de HTML code van een willekeurige webpagina op het internet is. Dit doe je door met je rechtermuisknop ergens op de pagina te klikken en druk op ‘inspecteren’. Nu zie je precies hoe de pagina in HTML is opgemaakt.

Frontend development

Frontend development

Wat is Frontend development?

Met het bouwen van een website of webapplicatie heb je te maken met frontend en backend development. De een kan niet zonder het ander, maar wat zijn nou precies de verschillen tussen beide?

Frontend is visueel, dit is dus wat je ziet op een website of (web)applicatie. FrontEnd developers zorgen ervoor dat een design omgezet wordt naar een echte website. Dit doen ze door middel van JavaScript, HTML en CSS, dit zijn programmeertalen.

Backend heeft de taak om de frontend werkend te maken. Backend betekent dus de achterkant van de website. Alle koppelingen en processen die de bezoeker op de website niet ziet, moeten optimaal verlopen.

CSS

CSS

Wat is CSS?

CSS staat voor Cascading Style Sheet, dit is een programmeertaal die gebruikt wordt in frontend development. Met CSS kan je de opmaak van HTML bestanden verzorgen. Zonder CSS is alle tekst en zijn alle afbeeldingen op een website onder elkaar weergegeven, in een standaard stijl. Met CSS is het dus mogelijk om een ontwerp om te zetten in naar een echte website of webapplicatie.

Belangrijke onderdelen die je kan vormgeven met CSS:

  • Typografie, dus het font, de tekstgrootte, regelafstand, kleur, et cetera.
  • Vormen, hiervan kan je onder andere de grootte, randen en afrondingen bewerken
  • Bepaal de plek van een element op de website
  • Achtergrond

Blogs Dit vind je wellicht ook interessant

Bekijk alle blogs

Een dag van onze Sales en People Manager Marc!

Vandaag nemen we de tijd om een dag mee te lopen met Marc, onze Sales en People Manager! Toen ik begin van de week aan Marc vroeg wanneer hij een interessante dag heeft om hem te volgen, antwoordde hij met ‘’Altijd!’’. Die heeft zeker plezier in zijn werk 😉

Lees meer

Een dag van onze software developer Joep

Altijd al willen weten hoe een dag van een Software Developer eruit ziet? Wij nemen je mee in een dag van onze Joep.

Lees meer

6 vragen aan onze nieuwe collega Fien

Fien is begin februari bij ons begonnen als Data analist en Front-end Developer. De eerste week zit er op en wij zijn nu al erg blij met haar als collega! Aangezien Fien ook met onze klanten gaat samenwerken, stellen wij haar graag ook aan jullie voor.

Lees meer
Bekijk alle blogs

Creëer digitale impact met onze maatwerk oplossingen.

Neem contact op

Snel naar

Volg ons

62054708NL854620345B01NL66RABO0103888195