;Een dag van onze Software Developer Maarten +31 (0)33 247 1227

Zoeken

Mijn werkzaamheden

Ik werk inmiddels alweer bijna twee jaar bij True People. Als een software developer houd ik me simpel gezegd onder andere bezig met het schrijven van een code zodat de website naar behoren werkt. Ik ben dus verantwoordelijk voor de code van de software.

08:45 - De werkdag begint

Om 08:45 kwam ik aan op kantoor, en ik begon de werkdag met een gesprek met Richard. Samen hebben we de komende week doorgenomen omdat hij een weekje op vakantie gaat. We hebben onder andere besproken welke belangrijke deadlines er binnenkort behaald moeten worden.

Vervolgens heb ik ook nog met collega’s Brink en Bart de werkzaamheden besproken voor een klant van ons. Daarna heb ik ook nog met hen wat voorbereidend werk gedaan. Zo kan ik namelijk een beetje inschatten of mijn hulp nodig is en wanneer dat ongeveer zal zijn.

Aan het eind van de ochtend heb ik een andere collega Bram geholpen met een lopend project. We hebben doorgenomen hoe we bepaalde zaken gaan oplossen, en we hebben de werkverdeling samen besproken.

Het was een leuke maar rommelige ochtend, ik ben uiteindelijk niet echt aan mijn werk gekomen maar dat maakt niet uit, want ik heb wel mijn collega’s kunnen helpen en dat is altijd fijn.

12:30 - Lunchen en een potje tafeltennis

Om 12:30 was het alweer tijd om te gaan lunchen. Lunchen doen we altijd samen met het gehele team en dat is altijd wel een gezellige boel vooral vandaag, want het was aardig druk op kantoor, sinds kort hebben we namelijk twee nieuwe stagiairs.

Na de lunch heb ik nog even een potje tafeltennis gedaan met Kostas, hij gaat binnenkort weg dus daar hebben we het ook nog even over gehad.

13:30 - Structuur in de middag

Na de lunch en het potje tafeltennis was het weer tijd om aan het werk te gaan. Na de gesprekken van vanochtend ben ik verder gaan werken aan de taken die daaruit kwamen. Ook heb ik gewerkt aan het ontwikkelen van anonieme toegang tot onze onderzoeken.

Tot nu toe moest je namelijk een account hebben om deel te nemen, maar we willen dat je ook anoniem kunt deel nemen. Hierdoor moeten we een aantal aanpassingen doen, zoals de landingspagina van de website aanpassen net als de onderzoek pagina’s. Maar ook diverse Azure Function Apps moeten aangepast worden.

Omdat deze functie later is toegevoegd zijn er ook wijzigingen in de dataopslag (RavenDB) die gedaan moesten worden.

De middag verliep best snel, maar ik let eigenlijk nooit op de tijd.

Voor het einde van de werkdag heb ik nog even een potje tafeltennis gedaan om mijn gedachten even te verzetten.

De middag was ten opzichte van de ochtend iets meer gestructureerd, dat was wel fijn.

17:00 - Einde werkdag en wekelijks spelletjesavond!

De werkdag zit er voor mij alweer op dus ik ga lekker naar huis toe. Want op de donderdagavond komen altijd wekelijks vrienden over de vloer en dan doen we altijd gezellig een bordspel, dit bordspel loopt elke week door dus dat is erg leuk. We doen dit onder het genot van een lekker hapje en drankje.

Creëer digitale impact met onze maatwerk oplossingen.

Neem contact op

Snel naar

Volg ons

62054708NL854620345B01NL66RABO0103888195