+31 (0)33 247 1227

Zoeken

Wat zijn de voordelen van Umbraco 13?

Ten eerste is een groot voordeel van Umbraco 13, dat het een LTS-versie is. Dit staat voor Long Term Supported Version. LTS-versies worden altijd voor 2 jaar onderhouden en daarna wordt er nog voor 1 jaar beveiligingsissues verbeterd. Het is altijd goed om een upgrade naar een LTS-serie mee te pakken, omdat deze het langst ondersteund wordt. Niet-upgraden betekent dat je website kwetsbaarder wordt voor beveiligingsrisico's, aangezien oudere versies na verloop van tijd niet meer worden bijgewerkt met de nieuwste patches en oplossingen voor bekende kwetsbaarheden.

Umbraco 13 maakt gebruik van de nieuwste technologieën, zoals .NET 8 met C# 12, waardoor ontwikkelaars efficiënter kunnen werken en de prestaties van websites verbeteren. Deze versie introduceert ook handige functies zoals Webhooks, waarmee externe systemen op de hoogte worden gesteld van nieuwe inhoud, en Nested field limiting voor de Content Delivery API, wat de efficiëntie en prestaties van websites verbetert door specifieke inhoudsdelen op te halen. Bovendien bieden Blocks in de Rich Text Editor meer flexibiliteit bij het plaatsen van content. Een gloednieuw aanmeldscherm is ook toegevoegd. Kortom, deze verbeteringen zorgen voor goed functionerende websites en een betere gebruikerservaring binnen Umbraco.

Wat veranderd er voor editors?

Blocks in de Rich Text Editor: Editors kunnen nu verschillende soorten contentblokken toevoegen en beheren binnen de Rich Text Editor. Dit betekent dat ze gemakkelijker diverse soorten inhoud, zoals afbeeldingen, video's, citaten, en andere elementen, kunnen combineren en bewerken in hun tekstvelden.

Nieuw inlogscherm Hoewel het niet veel invloed heeft op je website, is het niet geheel onbelangrijk. Umbraco 13 is namelijk voorzien van een nieuw inlogscherm. Dit zorgt weer voor een nieuwe gebruikerservaring.

Webhooks en Nested field limiting voor de Content Delivery API Hoewel deze meer van invloed zijn op ontwikkelaars, kunnen de verbeteringen in Webhooks en Nested field limiting helpen om de workflow van editors te verbeteren door betere prestaties en efficiëntie te bieden bij het werken met inhoud binnen het CMS.

Wat veranderd er voor ontwikkelaars?

Gebruik van .NET 8 met C#12 Hierdoor kunnen ontwikkelaars efficiënter werken en geavanceerde code schrijven. Dit zorgt voor betere prestaties van de website.

Primary Constructors en Using Declarations Deze nieuwe functies in C#12 bieden ontwikkelaars handige tools om code te structureren en resources efficiënt te beheren, waardoor het programmeren makkelijker wordt.

Minimal Hosting Model Dit maakt de initiële opstart van applicaties eenvoudiger door het combineren van eerdere afzonderlijke bestanden in één enkel bestand, wat de ontwikkeling en het onderhoud kan eenvoudigen.

Webhooks en Nested field limiting voor de content delivery API Ontwikkelaars krijgen toegang tot nieuwe functies zoals Webhooks en Nested field limiting, waarmee ze meer controle hebben over de manier waarop inhoud wordt opgehaald en externe systemen kunnen worden geïnformeerd over gebeurtenissen in het CMS.

Merkt een website bezoeker iets van Umbraco 13?

Bij elke update worden website prestaties verbeterd, waardoor het altijd een positieve invloed heeft op de gebruikerservaring. De website kan door technologie-updates namelijk sneller laden en responsiever zijn. Daarnaast is de website veiliger door de nieuwste Umbraco versie, maar als het goed is zal de bezoeker daar niks van merken!

Jouw Umbraco website upgraden naar de nieuwste versie?

Neem contact met ons op

Naar Umbraco 13 upgraden of migreren?

Het is altijd slim om je website na een major versie te upgraden of migreren. Zoals we al eerder in dit blogbericht hebben verteld, zorgt het er namelijk voor dat je website voor een langere periode ondersteund wordt. Als je Umbraco website up-to-date is, dan duurt een upgrade naar Umbraco 13 niet al te lang. Mocht je een verouderde versie van Umbraco hebben, dan moet je website gemigreerd worden of zelfs herbouwt. Dit neemt meer tijd in beslag, omdat alle inhoud van je website verhuisd moet worden naar een nieuwe omgeving.

Kennisbank

True People Kennisbank

Ken je een begrip niet? Wij leggen het je uit!

Webapplicatie

Webapplicatie

Wat zijn webapplicaties?

Je hebt applicaties en webapplicaties, is dat hetzelfde? Nee, dat is het niet. Een webapplicatie is een programma op het internet. Hotmail en Gmail zijn hier een goed voorbeeld van. Om gebruik te maken van de webapplicatie, moet je een account aanmaken. Vervolgens heb je toegang tot je mail via een webbrowser.

Andere bekende voorbeelden van webapplicaties:

Een applicatie is ook een programma, maar die download je eerst op je tablet, mobiel of desktop. Na het downloaden kun je er pas gebruik van maken.

Het voordeel van een webapplicatie, is dat ze eenvoudiger uit te breiden en door te ontwikkelen zijn dan applicaties. Het enige wat je nodig hebt om een webapplicatie te gebruiken, is internetverbinding en een webbrowser. Je kan dus overal op de wereld, op elk willekeurig device, gebruik maken van de webapplicatie. In tegenstelling tot een applicatie, zou je dit eerst moeten downloaden.

Umbraco

Umbraco

Wat is Umbraco?

Umbraco is een CMS systeem, waarop je een website kan bouwen en beheren. Het voordeel van Umbraco, is dat er onbeperkt veel maatwerk mogelijkheden zijn. Een Umbraco website laat je maken door een webbouwer/internetbureau. Wanneer de website eenmaal staat, kan iedereen zonder technische kennis de content op de website beheren. Het CMS systeem is gebruiksvriendelijk ingericht en snel te leren gebruiken.

De voordelen van Umbraco CMS:

  • Veel maatwerk mogelijkheden
  • Erg gebruiksvriendelijk
  • Open source
  • Erg veilig

Wil jij een maatwerk Umbraco website laten bouwen? Wij zijn gecertificeerd Umbraco partner en bouwen uitsluitend in Umbraco. Bespreek met ons de mogelijkheden!

Blogs Dit vind je wellicht ook interessant

Bekijk alle blogs

Upgrade regelmatig je Umbraco omgeving

Umbraco is een product dat continu wordt doorontwikkeld. Zorg dat je Umbraco CMS up-to-date blijft door regelmatig een upgrade uit te voeren.

Lees meer

Verhoog conversie met uMarketingSuite

De uMarketingSuite is een makkelijk te gebruiken tool in het Umbraco CMS dat marketeers ondersteunt bij hun dagelijkse activiteiten. De tool bevat diverse functies die bijdragen aan het verhogen van conversie.

Lees meer

Hoe verloopt een Umbraco overdracht?

Heb jij al een Umbraco website maar wil je overstappen naar een andere partij? In dit artikel leggen we uit hoe een overdracht van een Umbraco omgeving naar True People in zijn werk gaat.

Lees meer
Bekijk alle blogs

Creëer digitale impact met een op maat gemaakte Umbraco website.

Neem contact op

Snel naar

Volg ons

62054708NL854620345B01NL66RABO0103888195