+31 (0)33 247 1227

Zoeken

Wat is een content management systeem?

Voordat we Umbraco en Wordpress met elkaar gaan vergelijken, leggen we je kort uit wat een CMS eigenlijk is. Een CMS is het systeem achter een website, hierdoor kan je een website op een eenvoudige wijze beheren. Je kan gemakkelijk nieuwe dingen op je site plaatsen, bestaande dingen aanpassen en dingen van je site afhalen. Met een CMS is het ook voor mensen zonder technische kennis mogelijk om de inhoud van een website aan te passen. De techniek en het ontwerp van de website wordt losgekoppeld van de inhoud (content). Doordat je met een CMS zelf je site kan beheren, ben je continu bezig met het vernieuwen van je site en zal je daardoor meer bezoekers en dus potentiële klanten trekken.

Het populaire Wordpress

Wordpress is oorspronkelijk een blogplatform, maar wordt steeds vaker ingezet als CMS. Met WordPress heb je toegang tot duizenden templates in alle soorten en maten, waarvan de meeste gratis zijn. Zonder te coderen, kun je je website volledig naar eigen smaak inrichten. Daarnaast heeft Wordpress een groot aanbod van extra functionaliteiten door middel van gratis en premium plug-ins.

Het gebruiksvriendelijke Umbraco

In tegenstelling tot Wordpress is Umbraco wel oorspronkelijk als CMS opgericht. Umbraco biedt de mogelijkheid om een geheel eigen design voor je website te maken. Hierdoor ben je in Umbraco niet afhankelijk van een gekozen template, maar kan de hele website flexibel ingericht worden. Het is ook eenvoudig om persoonlijke aanpassingen in het CMS door te voeren en uit te breiden. Op het gebied van veiligheid scoort Umbraco hoger dan Wordpress. Het CMS van Umbraco rust namelijk op de NET.technologie van Microsoft. Het CMS wordt daarom veel gebruikt door organisaties met privacygevoelige gegevens.

Creëer digitale impact met een op maat gemaakte Umbraco website.

Neem contact op

Het 'beste' CMS bestaat niet

WordPress is makkelijk te gebruiken, heeft veel templates waaruit gekozen kan worden en heeft een ruime keuze aan functionaliteiten. Voor de korte termijn en zonder al te veel plug-ins is WordPress een goede optie voor je website. Wanneer je een uitgebreide website wil die aan jou wensen en eisen moet voldoen voor op een lang termijn, is Umbraco een betere optie. Het Umbraco CMS kan geheel ingericht worden naar jouw wensen. Daarnaast is Umbraco ook de meest veilige oplossing.

Het 'beste' CMS bestaat niet. Dit komt doordat ieder CMS weer verschillend is en zijn eigen voor- en nadelen heeft. Het is afhankelijk van je wensen en behoeften welk CMS je het fijnst vindt.

Kennisbank

True People Kennisbank

Ken je een begrip niet? Wij leggen het je uit!

CMS systeem

CMS systeem

Wat is een CMS systeem?

CMS is een afkorting voor Content Management System. Bijna elke website heeft een CMS systeem, hiermee kan je je website makkelijk en snel voorzien van content, zonder dat je de kennis nodig hebt van een programmeertaal. Zo kan je afbeeldingen toevoegen en veranderen, maar ook een blogbericht toevoegen aan je website.

Voorbeelden van een CMS systeem

Je hebt vast wel eens van één van deze 4 populaire CMS systemen gehoord: Umbraco, Joomla, Wordpress en Drupal. Elk CMS systeem heeft weer zijn eigen voordelen. Wij bouwen zelf websites in Umbraco. Met Umbraco is maatwerk mogelijk, waardoor je wel een extern bedrijf nodig hebt die de programmeertaal kan. Na het vormgeven van de website is het mogelijk om zelf content in te voeren in het CMS systeem.

Umbraco

Umbraco

Wat is Umbraco?

Umbraco is een CMS systeem, waarop je een website kan bouwen en beheren. Het voordeel van Umbraco, is dat er onbeperkt veel maatwerk mogelijkheden zijn. Een Umbraco website laat je maken door een webbouwer/internetbureau. Wanneer de website eenmaal staat, kan iedereen zonder technische kennis de content op de website beheren. Het CMS systeem is gebruiksvriendelijk ingericht en snel te leren gebruiken.

De voordelen van Umbraco CMS:

  • Veel maatwerk mogelijkheden
  • Erg gebruiksvriendelijk
  • Open source
  • Erg veilig

Wil jij een maatwerk Umbraco website laten bouwen? Wij zijn gecertificeerd Umbraco partner en bouwen uitsluitend in Umbraco. Bespreek met ons de mogelijkheden!

Blogs Dit vind je wellicht ook interessant

Bekijk alle blogs

CMS vergelijken; welk CMS past het beste bij jou?

De keuze voor een content management systeem (CMS) is niet een eenvoudig. Het heeft namelijk invloed op het design, functionaliteit, uitstraling en veiligheid van je website. Als je eenmaal een keuze hebt gemaakt, is overstappen niet eenvoudig. Ben jij benieuwd welk CMS het beste bij jou past? Wij vergelijken de vier populaire CMS'en met elkaar.

Lees meer

Verhoog conversie met uMarketingSuite

De uMarketingSuite is een makkelijk te gebruiken tool in het Umbraco CMS dat marketeers ondersteunt bij hun dagelijkse activiteiten. De tool bevat diverse functies die bijdragen aan het verhogen van conversie.

Lees meer

Hoe verloopt een Umbraco overdracht?

Heb jij al een Umbraco website maar wil je overstappen naar een andere partij? In dit artikel leggen we uit hoe een overdracht van een Umbraco omgeving naar True People in zijn werk gaat.

Lees meer
Bekijk alle blogs

Creëer digitale impact met een op maat gemaakte Umbraco website.

Neem contact op

Snel naar

Volg ons

62054708NL854620345B01NL66RABO0103888195