+31 (0)33 247 1227

Zoeken

Umbraco upgrade

Bij een Umbraco upgrade worden bugs verholpen, functionaliteit wordt uitgebreid/verbeterd en er wordt gezorgd dat het product geschikt is/blijft voor laatste wetgeving en technieken. Hoeveel impact een upgrade van Umbraco heeft is afhankelijk van het aantal versies dat we omhoog gaan.

Umbraco versies

De versionering van Umbraco werkt met drie cijfers:

Major

Umbraco kan bestaande functionaliteit aanpassen of verwijderen. Het is hierdoor erg lastig vooraf te bepalen hoeveel impact een upgrade heeft. Bij True People werken we volgens best-practices en, waardoor de praktijk is dat ook een major upgrade goed in te schatten en uit te voeren is.

Minor

Umbraco kan wijzigingen doorvoeren wat effect heeft op code. De impact hiervan is doorgaans echter beperkt en relatief eenvoudig op te lossen. Een major upgrade is goed in te schatten. Bij True People is het mogelijk om tegen een vast bedrag per maand 1x per jaar een minor upgrade uit te laten voeren.

Patch

Een patch maakt in principe nooit iets stuk en kan zonder problemen worden doorgevoerd. Vanzelfsprekend gaat het wel via de OT(A)P omgeving en wordt het goed doorgetest. Kritieke patches voeren wij altijd direct door op alle omgevingen (o.b.v. nacalculatie). Om onverwachte kosten te voorkomen, bieden we dit ook ook tegen een vast bedrag per maand.

Aankomende Umbraco versie: Umbraco 13

De release van Umbraco 13 is gepland in december 2023 en het is de volgende Long Term supported update sinds Umbraco 10. Umbraco 13 gaat gebruik maken van .NET 8 met C#12 voor betere prestaties en nieuwe functies zoals Primary Constructors en Using Declarations. Dit zorgt ervoor dat programmeurs efficienter te werk kunnen gaan en dat de geheugen op een computer niet onnodig bezet blijven.

Verder zijn er handige toevoegingen zoals Webhooks, die externe systemen laten weten wanneer er nieuwe inhoud wordt gepubliceerd. En met de Nested field limiting voor de content delivery API kan Umbraco specifiek aangeven welke delen van de inhoud moeten worden opgehaald. Dit helpt weer bij de efficientie en prestaties van de website. En met Blocks in de Rich Text Editor is er meer flexibiliteit in het plaatsen van content op de website.

Tot slot is er ook een nieuw aanmeldscherm. Kortom, allemaal verbetering die zorgen voor een goedwerkende website en een fijne gebruikerservaring bij Umbraco. Wil je meer weten over Umbraco 13? Lees ons blogbericht ''Waarom naar Umbraco 13 overstappen? Dit moet je weten!''

Kennisbank

True People Kennisbank

Ken je een begrip niet? Wij leggen het je uit!

Umbraco

Umbraco

Wat is Umbraco?

Umbraco is een CMS systeem, waarop je een website kan bouwen en beheren. Het voordeel van Umbraco, is dat er onbeperkt veel maatwerk mogelijkheden zijn. Een Umbraco website laat je maken door een webbouwer/internetbureau. Wanneer de website eenmaal staat, kan iedereen zonder technische kennis de content op de website beheren. Het CMS systeem is gebruiksvriendelijk ingericht en snel te leren gebruiken.

De voordelen van Umbraco CMS:

  • Veel maatwerk mogelijkheden
  • Erg gebruiksvriendelijk
  • Open source
  • Erg veilig

Wil jij een maatwerk Umbraco website laten bouwen? Wij zijn gecertificeerd Umbraco partner en bouwen uitsluitend in Umbraco. Bespreek met ons de mogelijkheden!

CMS systeem

CMS systeem

Wat is een CMS systeem?

CMS is een afkorting voor Content Management System. Bijna elke website heeft een CMS systeem, hiermee kan je je website makkelijk en snel voorzien van content, zonder dat je de kennis nodig hebt van een programmeertaal. Zo kan je afbeeldingen toevoegen en veranderen, maar ook een blogbericht toevoegen aan je website.

Voorbeelden van een CMS systeem

Je hebt vast wel eens van één van deze 4 populaire CMS systemen gehoord: Umbraco, Joomla, Wordpress en Drupal. Elk CMS systeem heeft weer zijn eigen voordelen. Wij bouwen zelf websites in Umbraco. Met Umbraco is maatwerk mogelijk, waardoor je wel een extern bedrijf nodig hebt die de programmeertaal kan. Na het vormgeven van de website is het mogelijk om zelf content in te voeren in het CMS systeem.

Blogs Dit vind je wellicht ook interessant

Bekijk alle blogs

Hoe verloopt een Umbraco overdracht?

Heb jij al een Umbraco website maar wil je overstappen naar een andere partij? In dit artikel leggen we uit hoe een overdracht van een Umbraco omgeving naar True People in zijn werk gaat.

Lees meer

Verhoog conversie met uMarketingSuite

De uMarketingSuite is een makkelijk te gebruiken tool in het Umbraco CMS dat marketeers ondersteunt bij hun dagelijkse activiteiten. De tool bevat diverse functies die bijdragen aan het verhogen van conversie.

Lees meer
Bekijk alle blogs

Creëer digitale impact met een op maat gemaakte Umbraco website.

Neem contact op

Snel naar

Volg ons

62054708NL854620345B01NL66RABO0103888195