+31 (0)33 247 1227

Zoeken

Wat is een applicatie?

Om het verschil goed uit te kunnen leggen, moet je eerst weten wat een applicatie is. Een applicatie, oftewel een app, is software wat draait op een smartphone, tablet of desktop. De mobiele applicatie is ontwikkeld voor de smartphone of tablet. De app moet worden gedownload via de App Store of de Google Play store. De mobiele app moet je ook regelmatig updaten.

Online applicaties zijn applicaties die je via elke internetbrowser kan openen. Deze applicatie werkt als je internetverbinding hebt en hoef je dus niet te downloaden. Het is een computerprogramma dat is uitgevoerd in de vorm van een interactieve website. Een online applicatie is bijvoorbeeld jouw webmail of een e-commerce site met betalingen en voorraadbeheer.

Voor welke applicatie kies je?

Je zou denken dat de twee soorten applicaties veel op elkaar lijken. Echter, is dit niet zo. Het grote verschil is dat een online applicatie altijd via de browser moet worden bezocht. Een mobiele applicatie moet eerst worden gedownload via de App Store of de Google Play store. Pas als de app is geïnstalleerd, kan je hem gebruiken. Online applicaties zijn in een universele codetaal geschreven voor alle apparaten. Mobiele apps zijn in een eigen codetaal geschreven. Dit zorgt voor verschillen in functionaliteit, ontwikkelkosten en gebruikerservaring.

De voor- en nadelen van een online applicatie

Voordelen van een online applicatie

Nadelen van een online applicatie

Optimaliseer je bedrijfsprocessen met een krachtige online applicatie.

Neem contact op

De voor- en nadelen van een mobiele applicatie

Voordelen mobiele applicatie

Nadelen mobiele applicatie

Welke applicatie is de beste keuze voor jou?

De keuze tussen een online applicatie en mobiele applicatie is afhankelijk van de functionaliteiten van je applicatie. Moet je applicatie gebruik kunnen maken van apparaat bronnen, zoals een camera, microfoon, meldingen of GPS? Dan is de mobiele applicatie in dit geval de beste keuze. Wanneer er voornamelijk content moet worden aangeboden met de applicatie, dan is de online applicatie een betere keuze.

Is uit dit artikel gebleken dat een online applicatie de beste keuze voor jouw organisatie is? Wij ontwikkelen slimme maatwerk webapplicaties die leiden tot versnelling in de online groei met efficiëntere bedrijfsprocessen en/of verbeterde dienstverlening voor gebruikers.

Kennisbank

True People Kennisbank

Ken je een begrip niet? Wij leggen het je uit!

Applicatie

Applicatie

Wat is een applicatie?

Jij hebt ongetwijfeld Whatsapp op je telefoon staan. De app die je download via Google Play Store of de Apple Store. Naast Whatsapp, zijn alle andere apps die je op je telefoon hebt staan applicaties! En ‘app’ is gewoon een afkorting van het woord applicatie.

Ook op je computer staan applicaties, maar gebruiken we hier vaak het woord ‘programma’s voor. Denk maar aan Microsoft Word en Teams. Applicaties zijn software programma’s die je eerst moet downloaden op het internet, wil je het kunnen gebruiken.

Webapplicatie

Webapplicatie

Wat zijn webapplicaties?

Je hebt applicaties en webapplicaties, is dat hetzelfde? Nee, dat is het niet. Een webapplicatie is een programma op het internet. Hotmail en Gmail zijn hier een goed voorbeeld van. Om gebruik te maken van de webapplicatie, moet je een account aanmaken. Vervolgens heb je toegang tot je mail via een webbrowser.

Andere bekende voorbeelden van webapplicaties:

Een applicatie is ook een programma, maar die download je eerst op je tablet, mobiel of desktop. Na het downloaden kun je er pas gebruik van maken.

Het voordeel van een webapplicatie, is dat ze eenvoudiger uit te breiden en door te ontwikkelen zijn dan applicaties. Het enige wat je nodig hebt om een webapplicatie te gebruiken, is internetverbinding en een webbrowser. Je kan dus overal op de wereld, op elk willekeurig device, gebruik maken van de webapplicatie. In tegenstelling tot een applicatie, zou je dit eerst moeten downloaden.

Maatwerk

Maatwerk

Wat is maatwerk?

Wij bouwen maatwerk websites en webapplicaties. Dat betekent dat het van ontwerp tot uitwerking helemaal aan je wensen en behoeften voldoet. Met standaard websites kies je vaak voor een template, waardoor je beperkt bent in de mogelijkheden. Met een maatwerk website wordt het speciaal voor jou gebouwd, dus is er veel meer mogelijk.

Benieuwd naar de mogelijkheden van een maatwerk website of een maatwerk webapplicatie? Neem contact met ons op en kom gezellig een kopje koffie of een lekker koud biertje drinken!

Internetbureau

Internetbureau

Wat is een internetbureau?

Een internetbureau helpt organisaties online te groeien. Dit doen ze onder andere door het ontwerpen en bouwen van websites en webapplicaties. Het aanbod in diensten kan veel verschillen per bureau. Zo zijn wij een internetbureau die ook een online strategie uitstippelt en weten wij alles over online marketing.

Waar kunnen wij jou als internetbureau mee helpen?

Blogs Dit vind je wellicht ook interessant

Bekijk alle blogs

In 7 stappen naar een effectieve online strategie

Wie is je doelgroep, wie zijn je concurrenten, wat zijn je doelstellingen en welke kanalen wil je inzetten om deze doelstellingen te behalen? Dit zijn de vragen die je jezelf moet stellen als het gaat om een online strategie. Een strategie zorgt ervoor dat er een plan is hoe er omgegaan moet worden met het digitale publiek en welke middelen en platformen nodig zijn om deze activiteiten te ondersteunen. Met deze 7 stappen zorg jij voor een effectieve online strategie!

Lees meer

In 11 stappen een website briefing schrijven (+ checklist)

Een goede website briefing is cruciaal voor het creëren van een succesvolle website die voldoet aan je doelstellingen, aantrekkelijk is voor je doelgroep en een positieve gebruikerservaring biedt. Lees hier hoe je een complete website briefing schrijft en download onze checklist als hulpmiddel (+ tips).

Lees meer

7 signalen dat het tijd wordt voor een nieuwe website

Jouw website is tegenwoordig het visitekaartje van je bedrijf. De website is niet alleen een informatiebron, maar het dient ook voor een afspiegeling van wie je als bedrijf bent en wat je wil uitstralen. Je wil dat je als bedrijf geloofwaardig over komt, je wil nieuwe mensen bereiken en je wil omzet maken. Weet je niet zeker of dit wel lukt met je huidige website? Wij geven je 7 signalen dat het tijd wordt voor een nieuwe website.

Lees meer

CMS vergelijken; welk CMS past het beste bij jou?

De keuze voor een content management systeem (CMS) is niet een eenvoudig. Het heeft namelijk invloed op het design, functionaliteit, uitstraling en veiligheid van je website. Als je eenmaal een keuze hebt gemaakt, is overstappen niet eenvoudig. Ben jij benieuwd welk CMS het beste bij jou past? Wij vergelijken de vier populaire CMS'en met elkaar.

Lees meer
Bekijk alle blogs

Creëer digitale impact met onze maatwerk oplossingen.

Neem contact op

Snel naar

Volg ons

62054708NL854620345B01NL66RABO0103888195