+31 (0)33 247 1227

Zoeken

Wat is Figma?

Figma is een interface design software. Dit is een handige tool, waarin wij websites kunnen ontwerpen en aan de klant kunnen tonen. Voordat wij de website daadwerkelijk gaan bouwen, kan de klant ons aan de hand van het prototype feedback geven.

Van wireframes naar een maatwerk website

Om optimale gebruikerservaringen te realiseren, verdiepen we ons eerst in het gedrag van bezoekers. We denken na over hoe bezoekers gemakkelijk door de website kunnen navigeren met als doel het behalen van conversie. Dit maken we visueel in wireframes. Wij beginnen altijd met een mobile first ontwerp. Dit houdt in dat je een website niet eerst op desktop ontwerpt, maar dat je begint bij een mobiel scherm. Dit omdat het aantal gebruikers steeds meer via de mobiel de website bezoekt. Vanuit de wireframes werken we verder aan een unieke uitstraling die past bij de huisstijl van je organisatie, oftewel het design.

Wireframes

Een complete website begint altijd bij het maken van wireframes. Tijdens deze fase in het proces zijn we nog helemaal niet bezig met de vormgeving van je website, maar hier draait alles om de eindgebruiker. Je website moet er namelijk niet alleen mooi uit zien, maar moet ook gebruiksvriendelijk zijn, zo zorg je voor een optimale gebruikerservaring.

Daarnaast maakt wireframes maakt het mogelijk om vroegtijdig feedback te kunnen ontvangen, het is een tussenstap van idee naar ontwerp.

Designs

Wanneer iedereen tevreden is over de wireframes, gaan we beginnen met het vormgeven van de website. Omdat we al hebben nagedacht over de structuur van de website, kunnen we ons nu volledig focussen op het uiterlijk. Dit doen we volledig in de huisstijl van de klant.

Mocht de klant nog geen huisstijl hebben, dan kunnen ze ons inzetten om de branding voor hun merk te doen.

De voordelen van Figma

Makkelijk in gebruik

Onze klanten kunnen zich snel wegwijs maken in het programma. Zo kunnen ze altijd naar de recente designs kijken en feedback geven.

Fijn samenwerken

Figma is perfect om mee samen te werken met teamleden, partners of klanten.

Browser-based

Als browser-based programma staat je ontwerp altijd up-to-date op de cloud en is het niet verplicht om een app te downloaden.

Wil jij ook digitale impact creëren met een maatwerk website?

Neem contact op

Real-time ontwerpen in Figma

In veel tools moet je een ontwerp opslaan, om het te kunnen presenteren aan het team of je klanten. Bij Figma werkt dit anders. Alles wat je nodig hebt is een link (met persoonlijke toestemming) van het document. Iedereen die toestemming heeft, kan live zien wat er op dat moment in het document gebeurd. Je kan tegelijkertijd aanpassingen maken, zonder dat het verwarrend werkt en er verschillende opgeslagen versies door elkaar heen lopen.

Voor ons werkt dit erg prettig, zo kan een team tegelijkertijd wijzigingen aanbrengen.

Website ontwerp tonen aan klanten

Wij vinden het fijn om samen te werken met klanten en daarvoor is Figma een ideaal platform. Het is browser-based, dus dat betekent dat iedereen met een browser gebruik kan maken van Figma. Je hoeft niet eerst een applicatie te downloaden (het is overigens wél mogelijk om een applicatie te downloaden voor Windows en Mac). Door de link te delen van het document, kunnen klanten het ontwerp bekijken en opmerkingen toevoegen.

Een ander voordeel van een browser-based programma is dat je werkt in de cloud. Heb je een internetverbinding? Dan kan je altijd bij het meest recente bestand. Figma slaat de laatste wijzigingen direct op, dus er ontstaan zelfs geen problemen wanneer je computer crasht.

Je nieuwe website door ons laten ontwerpen?

Wij zijn een internetbureau, ervaren in het ontwerpen en bouwen van maatwerk websites en webapplicaties. Benieuwd of wij jouw idee kunnen omzetten naar een digitale oplossing? Kom eens langs, wij denken graag met je mee! 😊

Plan een kennismaking in

True People Kennisbank

Ken je een begrip niet? Wij leggen het je uit!

Wireframes

Wireframes

Wat zijn wireframes?

Wanneer wij een website gaan bouwen, beginnen we met het maken van wireframes. Wireframes kunnen worden gezien als de bouwtekening van een website. Een website moet eerst structureel goed in elkaar zitten, wil je gaan kijken naar het ontwerp.

Bij het maken van wireframes, ligt de focus op de functionaliteit en content. Er wordt gekeken naar navigatie, inhoud en indeling hiervan. Het hoeft er nog niet ‘mooi’ uit te zien, het toont alleen de lay-out van de pagina. Dit maakt het ontwerpproces van de website uiteindelijk makkelijker.

UX Design

UX Design

Wat is UX design?

UX staat voor User Experience. De term UX design wordt vaak gebruikt voor het ontwerpen van een website, webshop of een (web)applicatie. Waar ontwerpers zich richten op de vormgeving van de website, kijken UX designers naar de gebruiksvriendelijkheid van het ontwerp. Zij zorgen voor een zo optimaal mogelijke gebruikerservaring voor de bezoekers.

Naast dat wij maatwerk websites bouwen, hebben we ook een UX designer in huis. Mocht je nog op zoek zijn naar alleen een UX design zonder development? Dan helpen wij je ook graag!

Frontend development

Frontend development

Wat is Frontend development?

Met het bouwen van een website of webapplicatie heb je te maken met frontend en backend development. De een kan niet zonder het ander, maar wat zijn nou precies de verschillen tussen beide?

Frontend is visueel, dit is dus wat je ziet op een website of (web)applicatie. FrontEnd developers zorgen ervoor dat een design omgezet wordt naar een echte website. Dit doen ze door middel van JavaScript, HTML en CSS, dit zijn programmeertalen.

Backend heeft de taak om de frontend werkend te maken. Backend betekent dus de achterkant van de website. Alle koppelingen en processen die de bezoeker op de website niet ziet, moeten optimaal verlopen.

Backend development

Backend development

Wat is backend development?

Wanneer je een website of webapplicatie gaat bouwen, heb je te maken met twee onderdelen: de frontend en backend. Het verschil leggen we je even kort uit.

Frontend: Een front-end developer bouwt het zichtbare gedeelte van de website of webapplicatie, dit is alles wat je ziet op het scherm.

Backend: Een backend developer richt zich op de achterkant van de website of webapplicatie, dus de werking ervan.

Wat doet een backend developer?

  • Bouwt API koppelingen tussen diverse systemen
  • Zorgt voor interactie met de database
  • Zorgt ervoor dat alle data veilig wordt opgeslagen
  • Houdt rekening met beveiliging van de systemen
  • Waarborgt de snelheid van de applicaties

Figma

Figma

Wat is Figma?

Figma is een online tool waarin je prototypes van websites kan ontwerpen. Dit ontwerp kan je gemakkelijk aan de klant tonen met een link. Aan de hand van feedback kunnen we het ontwerp eventueel aanpassen voordat we het gaan bouwen.

Zoek je een uitgebreide uitleg over Figma? In onze blog ‘Website laten ontwerpen in Figma? Zo pakken wij het aan!’ vertellen we je nog meer over Figma!

Prototype

Prototype

Wat is een prototype?

In de wereld van website en app development wordt er vaak gesproken van een prototype. Het bouwen van een website en applicatie kost namelijk veel tijd. Vaak wordt er een prototype gemaakt voordat we het daadwerkelijk gaan bouwen. Een prototype is een test van het uiteindelijke eindproduct. Bij ons spreken we van interactief design, hiermee lijkt het op het eindproduct, alleen moet het nog daadwerkelijk gebouwd worden.

Als wij en de opdrachtgever akkoord gaan met het prototype, dan beginnen we met het bouwen ervan. Een prototype maken wij, zodat we vroegtijdig feedback krijgen van onze klanten. Hiermee voorkomen we tijd te stoppen in iets wat later misschien nog gewijzigd moet worden.

Blogs Dit vind je wellicht ook interessant

Bekijk alle blogs

Jouw website mobiel vriendelijk maken

Een website mobiel vriendelijk maken of een mobiel vriendelijke website maken? Klinkt hetzelfde, is toch anders. Wij nemen je mee in het optimaliseren van jouw website voor mobiel.

Lees meer

Een dag van onze web designer Else

Else hebben jullie vast al een keer gesproken. Ze werkt nauw samen met onze klanten en maakt de mooiste webdesigns. Benieuwd hoe een dag van Else er uit ziet? In deze blog nemen we jullie mee in haar dag!

Lees meer

Wanneer kies je voor een Umbraco website?

Er zijn veel CMS systemen die beweren ‘de beste’ te zijn. Het antwoord is simpel: er is geen één de beste. Elk CMS systeem heeft zijn eigen kracht en is goed voor verschillende doeleinden. In deze blog vertellen we waarom wij altijd Umbraco gebruiken bij het maken van websites en wanneer een Umbraco website voor jou ook de beste keuze is.

Lees meer
Bekijk alle blogs

Creëer digitale impact met onze maatwerk oplossingen.

Neem contact op

Snel naar

Volg ons

62054708NL854620345B01NL66RABO0103888195