+31 (0)33 247 1227

Zoeken

23% Meer bezoekers
76% Minder uitstappen na zoeken
38% Lagere bounce rate

Over brandweer Bezoekers informeren en vrijwilligers werven

Brand. Iets waaraan we liever niet denken. Zelfs een kleine brand kan al veel schade en leed aanrichten. Gelukkig kun je met een paar simpele maatregelen brand voorkomen of de schade beperken. De brandweer zet de website in om informatie over het voorkomen en bestrijden van branden te verschaffen en het werven van vrijwilligers.

Het doel Veiligheidsbewustzijn van Nederlanders vergroten

Het hoofddoel van de brandweer is het veiligheidsbewustzijn verbeteren, zodat Nederlanders brandveilig(er) leven. Samen met de communicatieprofessionals van de brandweer creëren we via rapportages betere inzichten over het gebruikersgedrag van bezoekers en denken we proactief mee om de gebruikerservaring te verbeteren, zodat de website beter presteert. Daarnaast hebben we het contentbeheer in het Umbraco CMS voor meer dan 150 webredacteuren verbetert. Het contentbeheer is nu gebruiksvriendelijker, veel minder tijdrovend en het levert ook meer creativiteit op. Met deze oplossing hebben wij de prijs voor “Best Certified Partner Solution” bij de Umbraco Awards 2020 gewonnen.

De vraag:
Hoe kunnen we ervoor zorgen dat de website beter presteert en het contentbeheer voor webredacteuren wordt verbeterd?
De oplossing:
Betere inzichten creëren door het analyseren van website prestaties en het contentbeheer gebruiksvriendelijker & sneller maken.
Het resultaat:
De website heeft betere prestaties gekregen, de gebruikerservaring van bezoekers is dus verbeterd. Daarnaast kunnen webredacteuren eenvoudiger en sneller content invoeren.

Wil jij ook digitale impact creëren met een maatwerk website?

Neem contact op

Hoe hebben we geholpen? Verbeteren gebruikerservaring van bezoekers en webredacteuren

Verbeteren van het contentbeheer

Brandweer.nl is een platform met circa 150 webredacteuren, verdeeld over 25 veiligheidsregio's. Gebruiksvriendelijkheid van het CMS moet voorop staan met zo’n grote groep webredateuren. Het belangrijkste doel van dit project was daarom ook om het contentbeheer voor de webredacteuren te verbeteren.

Meedenken in oplossingen

De brandweer zocht een partij die meedenkt in digitale oplossingen, zodat bezoekers langer op de website blijven en meer vrijwilligers zich inschrijven. Door in te spelen op de behoefte van de doelgroep en oplossingsgericht te werken, helpen we de brandweer met het behalen van deze doelen.

Periodiek rapporteren over de website prestaties

Wij leveren periodiek een rapportage met de websites prestaties van brandweer.nl. In deze rapportage is in één oogopslag te zien is hoe de website heeft gepresteerd vergeleken met vorige periode. Met deze rapportage hebben we inzicht in wat werkt en wat niet.

Umbraco Award Winning Solution

Webredacteuren van de veiligheidsregio’s hergebruiken content die is gemaakt door de nationale of regionale hoofdredacteur. Aangezien de inhoud waaruit ze kunnen kiezen uit ongeveer 5000 gedeelde contentitems bestaat, is het moeilijk om te weten welke content ze moeten kiezen. Door onze “Umbraco Award Winning Solution”, de snippet picker, gaat dit gebruiksvriendelijker, is het minder tijdrovend en levert het ook meer creativiteit op.

Meer over snippet picker Terug naar Brandweer

Eenvoudig content invoeren met de snippet picker

Het was nog niet mogelijk om nieuwe content, bijvoorbeeld tekst en snippets (beeld), tegelijk aan te maken. De redacteuren moesten hierdoor veel handelingen uitvoeren. Met meer dan 5000 gedeelde snippets is dit erg tijdrovend en bijna onmogelijk om te beheren. Wij bedachten hier de snippet picker voor. Ook hebben we de zoekfunctionaliteit en het zoekoverzicht verbeterd, omdat de redacteuren de benodigde content niet gemakkelijk konden opzoeken. Doormiddel van de snippet picker gecombineerd met een krachtige zoekopdracht, kunnen webredacteuren vanaf nu gemakkelijk de vereiste snippets vinden en selecteren en tegelijkertijd een nieuwe pagina bouwen.

Gebruiksvriendelijke zoekfunctie

Wij hebben Searchine Site Search op brandweer.nl geplaatst. Searchine is een snelle en gebruiksvriendelijke interne zoekfunctie. Na het implementeren van Searchine heeft de website 76% minder website uitstappen. Dit betekent dat bezoekers vaker op tenminste één van de zoekresultaten klikt na het uitvoeren van een zoekopdracht. Door de uitgebreide pagina informatie die Searchine geeft, kunnen bezoekers sneller bepalen of een zoekresultaat aan hun verwachting voldoet.

Meer over Searchine Terug naar Brandweer

Meer conversie behalen met Searchine Site Search

Zoeken op een website kan de klantervaring maken of juist breken. Door de verschillende mogelijkheden die Searchine biedt, verzekeren we dat deze zoekoplossing de zoekervaring maakt. De interne zoekoplossing van Searchine voldoet aan het verwachtingspatroon, geeft inzicht in websitefouten, biedt zoekfilters aan, biedt relevante content op 404-pagina's, kan pagina's boosten en maakt meerdere (sub)domeinen doorzoekbaar.

Alles over Searchine
Jörgen Lucas

Platformcoördinator

“Wij zochten een partij die zich samen met ons verantwoordelijk voelt voor de website en zich verdiept in onze organisatie en onze doelen. True People denkt doorlopend met ons mee, zodat alles uit de samenwerking wordt gehaald. Zij hebben veel technische kennis en werken oplossingsgericht. Wij vinden deze manier van samenwerken erg prettig.”

Samen succes behaald Gerelateerde cases

Meer cases bekijken
3 Digitale oplossingen
Scholen in de Kunst
308% Meer downloads
AMCS Group
Meer cases bekijken

Creëer digitale impact met een op maat gemaakte website.

Neem contact op

Snel naar

Volg ons

62054708NL854620345B01NL66RABO0103888195