+31 (0)33 247 1227

Zoeken

24% Meer paginaweergaven
11% Langere sessieduur
22% Meer gebruikers

Focus op de eindgebruiker Via de website meer tickets verkopen en ruimtes verhuren

ICOONtheater is een theater in Amersfoort voor de wijk, voor het onderwijs, voor verenigingen, voor bedrijven en voor theatergezelschappen. Naast de theaterprogrammering is het ICOONtheater ook te huren voor congressen, feesten en evenementen. Via de website van het ICOONtheater kunnen bezoekers van voorstellingen alle informatie over de voorstellingen vinden en online kaartjes kopen. Daarnaast kunnen mensen via de website ruimtes huren. De huurders vallen uiteen in twee groepen: de commerciële huurders (bedrijven) en de culturele huurders (amateurkunstverenigingen, scholen, et cetera).

Website vanuit eindgebruiker ontwerpen voor meer conversie

De website was bijna 10 jaar oud en niet vanuit de behoefte van de eindgebruiker ontworpen. De woorden die de identiteit van het theater omschrijven zijn: sfeervol, warme sfeer, kleurrijk en een bruisend gebouw. De website ondersteunde dit beeld niet; er was veel tekst, de navigatie was niet vanuit de bezoeker gedacht en er waren geen mensen te zien op de foto’s. Om de juiste identiteit uit te stralen en te zorgen dat de website aan de behoefte van de eindgebruiker voldoet, hebben we een nieuwe website gerealiseerd. Met de nieuwe website heeft het ICOONtheater als doel vooral te groeien in het aantal commerciële klanten. De culturele klant moet wel gekoesterd blijven. ICOONtheater wil ook de online vindbaarheid verbeteren en het verkeer naar de website beter kunnen monitoren, zodat de nieuwe website een groter bereik heeft.

De vraag:
Hoe zorg je dat meer zakelijke klanten zalen gaan huren bij ICOONtheater en er meer online tickets voor theatervoorstellingen worden verkocht?
De oplossing:
Een nieuwe website vanuit de eindgebruiker ontworpen en met koppeling naar secundair ticketsysteem.
Het resultaat:
De website heeft meer bezoekers gekregen en er zijn meer pagina's bekeken. Door Corona ligt het kaartenverkoop en het verhuren van zalen stil. Het aantal conversie is dus niet meetbaar.

Creëer digitale impact met een op maat gemaakte website.

Neem contact op

Van schets tot resultaat Bekijk het proces

Wat hebben we voor ICOONtheater gedaan? Van online strategie naar conversie

Online strategie bepaald

De laatste vijf jaar zijn er verschuivingen in de markt gekomen. Er is toenemende concurrentie op het gebied van zaalverhuur gekomen. Om zich te onderscheiden van de concurrentie en de juiste identiteit uit te stralen hebben wij eerst samen met ICOONtheater de online strategie bepaald.

Meer over online strategie Terug naar ICOONtheater

Met online strategie jouw organisatie en doelgroep in kaart brengen

De online strategie is bij ons altijd het vertrekpunt. De online strategie heeft als doel om jouw organisatie en jouw ideale klanten bij elkaar te brengen. Wij houden verschillende sessies om de online strategie te bepalen, zoals organisatiedoelen vaststellen, de persona sessie en klantreis uitstippelen.

Nieuwe doelgroep in kaart gebracht

Het ICOONtheater wil zich focussen op een nieuwe doelgroep, maar ze willen de oude doelgroep wel blijven koesteren. Door het creëren van persona’s is duidelijk geworden wat de behoeften per doelgroep zijn, zodat de website hier op afgestemd is.

Ontwerp gemaakt voor optimale gebruikerservaring

De nieuwe website is vanuit de eindgebruiker ontworpen. In wireframes is er gevisualiseerd welke content en functionaliteit op welke plaats moet staan, zodat de eindgebruiker gemakkelijk door de website kan navigeren. Deze wireframes zijn gepresenteerd in het ICOONtheater zelf.

Koppeling met secundair systeem

Om tickets voor theatervoorstellingen via de website te verkopen, hebben we een koppeling gemaakt met een secundair systeem. Dit secundair systeem maakt tickets kopen voor bezoekers zo prettig mogelijk en helpt slim te automatiseren. Op deze manier loopt het conversieproces vlekkeloos en haken minder bezoekers af.

Meer over koppelingen Terug naar ICOONtheater

Slimmer en efficiënter werken door software koppeling

Een organisatie heeft al snel te maken met meerdere online systemen. Een website heeft pas echt toegevoegde waarde als het wordt het gekoppeld aan de achterliggende applicaties. Door middel van software koppeling laten we meerdere applicaties met elkaar verbinden. De systemen spreken ieder een eigen taal en de koppeling vormt een soort tolk waardoor de programma’s elkaar begrijpen en onderling gegevens kunnen uitwisselen.

Maken jullie gebruik van meerdere applicaties en systemen? Zou het niet fijn zijn als deze met elkaar communiceren? Koppelingen met externe applicaties zijn voor ons geen enkel probleem. Als er een koppelvlak beschikbaar is, kunnen wij elk extern systeem koppelen. Wij denken ook graag met jullie mee over automatisering van online systemen.

Rapportage over website prestaties

Wij leveren periodiek een rapportage met de websites prestaties van de ICOONtheater. In deze rapportage is in één oogopslag te zien is hoe de website heeft gepresteerd vergeleken met vorige periode. Met deze inzichten kunnen we de website nog beter laten aansluiten op de behoefte van eindgebruikers.

Samen succes behaald Vergelijkbare cases

Meer cases bekijken
3 Digitale oplossingen
Scholen in de Kunst
125% Meer demo aanvragen
AMCS Group
Meer cases bekijken

Creëer digitale impact met onze maatwerk oplossingen.

Neem contact op

Snel naar

Volg ons

62054708NL854620345B01NL66RABO0103888195