Copyright True People. All Rights Reserved

ICOONtheater

Het ICOONtheater zet haar nieuwe website in om zalen aan de zakelijke klanten te verhuren en tickets voor theatervoorstellingen te verkopen.

Meer commerciële klanten aantrekken met de nieuwe website

Met de nieuwe website de juiste doelgroep benaderen en focussen op hun klantreis.

Commerciële en culturele klanten overtuigen om zalen te huren

Het ICOONtheater is een levendig en inspirerend podium voor zowel makers als bezoekers. Vanuit een sterk inlevingsvermogen en met een praktische, doelgerichte instelling helpt ICOONtheater zowel evenementen voor de zakelijke markt als uiteenlopende culturele initiatieven van professionals en amateurs tot een succes te maken.

De opdracht

De website van ICOONtheater was sterk verouderd. De website was ook niet vanuit de klantvraag ontworpen, maar vanuit het aanbod. Er werd vooral gefocust op culturele klanten en niet op de commerciële klanten. Het ICOONtheater wil graag groeien in het aantal commerciële klanten, maar wil de culterele klant wel blijven koesteren. Met dit vraagstuk is de organisatie van het ICOONtheater bij True People terecht gekomen.

Bekijk het resultaat

Vanuit de bezoeker denken

Het ICOONtheater heeft verschillende doelgroepen, die allemaal op een andere manier benaderd moeten worden. Door het creëren van persona's is duidelijk geworden wat de behoeften en problemen per doelgroep zijn. Bij deze persona's is de bijhorende klantreis beschreven. De klantreis omvat alle stappen die de doelgroep doorloopt voordat zij overgaan tot conversie. 

Brainstormen en ontwerp

Aan de hand van de persona's en hun bijhorende klantreis zijn we gaan brainstormen over impactvolle innovaties die bijdragen aan online succes. Het ICOONtheater heeft hierbij hun wensen op tafel gelegd en True People heeft meegedacht over wat er technisch allemaal mogelijk is. De ideeën vanuit de brainstormsessie hebben wij uitgewerkt in wireframes. Hierbij is nagedacht over welke content en functionaliteit op welke plaats moet staan. Er zijn wireframes voor verschillende schermgroottes gemaakt.  Deze wireframes zijn gepresenteerd in het ICOONtheater zelf. Na goedkeuring van de wireframes, zijn we begonnen met het design van de website. Het design is gemaakt basis van de huisstijl en met oog op het behalen van de gestelde doelen.

Koppeling met secundair systeem

Na goedkeuring van het design, zijn we begonnen met de technische ontwikkeling. Om tickets voor theatervoorstellingen via de website te verkopen, hebben we een koppeling gemaakt met een secundair systeem. Dit secundair systeem maakt ticket aankopen voor bezoekers zo prettig mogelijk en helpt slim te automatiseren. Tijdens de technische ontwikkeling had de organisatie van het ICOONtheater toegang tot onze testomgeving, zodat zij altijd op de hoogte waren van de ontwikkelingen die we maakte en konden bijsturen indien nodig was. 

Wil jij ook samenwerken?

Kies voor True People en bereik je online doelen met een nieuwe website of webapplicatie.

Vrijblijvend kennismaken

Leuk dat je contact met ons zoekt! Vul je contactgegevens in en wij nemen binnen één werkdag contact met je op om de mogelijkheden te bespreken voor een creatieve digitale oplossing.

Liever bellen of langskomen?

True People B.V.
Prinses Julianaplein 1
3811 NM Amersfoort

Zoeken