+31 (0)33 247 1227

Zoeken

16 Vestigingen
683 SWO's uitgebracht sinds livegang
293 Ondertekend door klant

Over RAAAK personeel Eerlijk, eigenzinnig, dichtbij

RAAAK Personeel is een groeiend uitzendbureau met een eigenzinnige aanpak. Bij Raaak Personeel kijken ze verder dan een cv. Ze zien de mens. Wat drijft iemand? Welke talenten heeft hij of zij? Wat zijn de ambities? De antwoorden hierop vinden ze veel interessanter.  Op deze eigenzinnige, maar eerlijke manier komen ze dichter bij de persoon achter het cv en vinden zo de baan die écht bij iemand past. Op dit moment heeft RAAAK Personeel 16 kantoren in Zuid-Holland en Brabant.

Het doel Het opstellen van samenwerkingsovereenkomsten

RAAAK Personeel werkt samen met MKB-bedrijven die op zoek zijn naar nieuwe medewerkers. Onze vestigingen staan dagelijks klaar om deze klanten te helpen bij het vinden van geschikt personeel. Consultants gaan persoonlijk in gesprek met deze bedrijven en stellen naar aanleiding van deze gesprekken een samenwerkingsovereenkomst op.

De voorgaande situatie was erg foutgevoelig en leunde vooral op de kennis en kunde van de ervaren consultants. Een junior consultant had altijd ondersteuning nodig van een senior. Door onze groei en ambitie kostte dit steeds meer tijd en werd het steeds lastiger om alle afspraken vast te leggen op 1 plek.

Door de samenwerking met ons aan te gaan, hebben ze nu een portaal waarin al deze afspraken vastliggen en hebben ze meer inzicht gekregen in hun data.

De vraag:
Wij zijn op zoek naar een nieuwe tool die onze consultants kunnen gebruiken bij het maken van een samenwerkingsovereenkomst.
Het doel:
Minder tijd kwijt zijn en fouten maken bij het opstellen van een offerte / SWO.
Het resultaat:
Een geautomatiseerde SWO-tool die doormiddel van factorberekeningen een offerte opstelt en gekoppeld is aan hun huidige CRM syteem.

Wil jij ook je bedrijfsprocessen optimaliseren met een krachtige maatwerk webapplicatie?

Neem contact op

Kennismaking

RAAAK benaderde ons met het verzoek om een online offerte tool te ontwikkelen die naadloos zou integreren met hun CRM systeem. Onze expertise stelt ons in staat om aan deze vraag te voldoen, maar we gaan altijd een stap verder. We richten ons niet alleen op de directe behoefte, maar kijken ook naar de bredere doelen die ze in de toekomst willen bereiken. Ons doel is om hen op de best mogelijke manier te ondersteunen bij die toekomstige doelen. Voordat we de samenwerking aangaan, hechten we veel waarde aan een diepgaand begrip van hun visie op dit gebied. We staan samen voor een doelgerichte samenwerking.

Probleemanalyse en oplossing

Om een oplossing te bouwen die echt waarde toevoegd, hebben gezamenlijk een stip op de horizon gezet. Met de toekomstbehoefte in ons achterhoofd, kunnen we namelijk onze kennis en expertise inbrengen om tot een oplossing te komen die bijdraagt aan de doelen van RAAAK.

Behoefte: Interne processen verbeteren

Tijdens het Sales proces hebben we voor de beoogde oplossing geadviseerd de True People ADAPT Framework in te zetten voor de nieuwe SWO portal. Door direct zichtbaar te maken hoe dat eruit zal gaan zien, was Raaak snel overtuigd.

Tijdens ontwikkeling lag de focus op de minimal viable product (MVP). Het doel was om d.m.v. voorspelbaarheid in factorberekening en teksten snel SWO's te kunnen samenstellen en via de signing tool te laten ondertekenen door de klanten.

Gedurende de ontwikkel-fase was RAAAK personeel nauw betrokken. We hebben ze meegenomen in het proces en via de real-time testomgeving doorlopend om feedback gevraagd. Zo kan dit direct worden meegenomen, of als toekomstwens worden vastgelegd. Aan het eind heeft er een gebruikerstest plaatsgevonden met het testpanel van RAAAK. Zo toetsen we de werking in de praktijk en creeeren we draagvlak binnen de organisatie voor het gebruiken van de nieuwe tool.

Ontwikkeling MVP

Nadat we de beoogde oplossing samen hebben afgestemt, een feasibility check hebben uitgevoerd en de tool hebben geselecteerd (ADAPT), zijn we begonnen met het ontwikkelen van de MVP.

Tijdens deze fase was RAAAK personeel nauw betrokken. We hebben ze meegenomen in het proces en tussentijdse feedback direct kan worden verwerkt. Tijdens de bouw hebben we met het testpanel van RAAAK een dag gepland om de bruikbaarheid van de tool te testen.

Lancering SWO portaal

De SWO-tool wordt momenteel veel gebruikt en geeft waardevolle inzichten. Tijdens de ontwikkeling van de tool zijn nieuwe ideeën ontstaan om de functionaliteit verder uit te breiden. Al onze toekomstige voorstellen bij RAAAK zijn gericht op het behalen van de doelen we we gezamenlijk hebben vastgesteld. Doorlopend anlyseren we de data en adviseren we over wat we zien en waar we mogelijkheden zien voor verbetering. Zo zorgen we dat de tool optimaal tot zijn recht gaat komen. 

Hoe hebben we geholpen? Slimme oplossingen

Strategisch plan

Door het begrijpen van de ambities van RAAAK, hebben wij een plan bedacht dat RAAAK helpt groeien.

Rekenformules

Meer eenduidigheid in de factoren die automatisch de prijzen berekenen. Dit zorgt ervoor dat de tool minder foutgevoelig is.

ADAPT Datahub ingezet

Met ADAPT komen de bedrijfsgegevens en processen samen in één applicatie, waardoor er efficiënter gewerkt kan worden.

Meer over ADAPT Terug naar RAAAK personeel

Bedrijfsgegevens en processen samen in één applicatie met ADAPT

Het doel van ADAPT is om diverse veelvoorkomende taken tijdens de ontwikkeling van software eenvoudiger, stabieler en meer onderhoudbaar te maken. ADAPT is in staat elke vorm van data op te slaan, te manipuleren, analyseren of op basis ervan rapporteren. De wijze waarop wordt volledig op maat ingericht. De architectuur bestaat uit diverse onderdelen die samenwerken.

Taken van ADAPT:

  • Geplande taken verwerken
  • Reageren op en leveren van wijzigingen
  • Opslaan van data
  • Bewerken van data
  • Beheer van data
  • Importeren van data
  • Analyseren en rapporteren
Suzan Blaakenburg

Technisch- en Operationeel directeur RAAAK Personeel

''Door de efficiënte inrichting van het proces zien we groei ontstaan en kunnen we onze ambities nastreven.''

Samen succes behaald Vergelijkbare cases

Meer cases bekijken
20K Cases per jaar
React
10 Geldplannen
Nibud
Meer cases bekijken

De mogelijkheden bespreken voor een maatwerk webapplicatie?

Neem contact op