+31 (0)33 247 1227

Zoeken

 • Wat
 • Waarom
 • Hoe
 • Snel naar...

  Inzicht in gebruikersgedrag met data analyse

  Bij data analyse onderzoeken we grondig de resultaten van jullie webprestaties. Uit de data analyse verzamelen we inzichten die jullie helpen om belangrijke vragen te beantwoorden. Om jullie digitale oplossing te optimaliseren, is het cruciaal om te weten waar het mis gaat en waarom. Het geeft jullie inzicht in waarom jullie digitale oplossing geen verkeer genereert of waarom de conversies niet verbeteren. Op basis van deze informatie kunnen er haalbare verbeterpunten worden vastgesteld, zodat de juiste bezoekers worden bereikt en worden geholpen.

  Deze data halen we bijvoorbeeld uit Google Analytics, Google Ads en social media en stoppen we in één Google Data Studio rapport. Los van elkaar zijn deze bronnen al nuttig, maar de kracht ligt in de combinatie.

  Neem contact op

  Redenen waarom data analyse zo belangrijk is

  Weten hoe de website presteert

  Met data analyse krijgen we antwoorden op vragen die jullie hebben. Zo ontdekken we patronen die wijzen op succes en patronen waarvan duidelijk is dat ze aandacht nodig hebben.

  Bezoekers beter begrijpen

  Met behulp van data analyse hebben we inzichtelijk welke routes bezoekers bewandelen op jullie website of webapplicatie. Door hun gedragspatronen te onderzoeken, kunnen we inspelen op de behoeften van bezoekers.

  Beslissingen beter onderbouwen

  Met data analyse begrijpen we wat er is gebeurd, wat er nu gebeurt en waarom het gebeurt. Met deze informatie kunnen we beslissingen beter onderbouwen.

  Stappen die we nemen met data analyse

  1. Meten

  Om te kunnen rapporteren en analyseren, moeten eerst de juiste gegevens worden gemeten. Google Analytics geeft standaard al veel gegevens vrij, maar de conversies en gebeurtenissen moeten handmatig ingesteld worden. Dit doen wij via Google Tag Manager. Door alles op jullie website meetbaar te maken, kunnen we belangrijke beslissingen onderbouwen.

  2. Rapporteren

  Wij leveren periodiek een dashboard waarin in één oogopslag te zien is hoe jullie digitale oplossing ervoor staat. In het dashboard staan algemene zaken zoals bezoekersgegevens, verkeersbronnen, paginastatistieken, gebruikersinteracties en conversies. In overleg met jullie kunnen we dit aanvullen met nog specifiekere informatie, zodat het dashboard helemaal naar jullie wens wordt ingericht. Wij kunnen (vrijwel) alles aan het dashboard toevoegen, doordat wij alles zelf meetbaar maken. Wij maken dit dashboard met Google Data Studio.

  3. Analyseren

  Met alleen een rapportage zijn we er nog niet. Nu komt het belangrijkste gedeelte. Op basis van de gemeten resultaten gaan we verbanden leggen en conclusies trekken. Wat is de reden dat jullie meer of juist minder conversies of bezoekers hebt gehad in een bepaalde periode? Met deze informatie kunnen we verbeterpunten opstellen.

  Creëer inzichten met data analyse voor succesvollere resultaten.

  Snel naar

  Volg ons

  62054708NL854620345B01NL66RABO0103888195