+31 (0)33 247 1227

Zoeken

 • Wat
 • Waarom
 • Hoe
 • Snel naar...

  Een sterke online marketing strategie

  Willen jullie meer online resultaat behalen? Dan doen we eerst samen een stapje terug. Om tot een sterke online marketing strategie te komen, is het namelijk belangrijk dat we jullie organisatie en doelgroep in kaart brengen. We beginnen met jullie organisatie te leren kennen. Daarna analyseren we wie de doelgroep is en welke stappen zij ondernemen, voordat zij besluiten jullie product of dienst te kopen. Vervolgens zorgen we ervoor dat jullie bedrijf een sterk verhaal heeft op deze momenten, zodat we ze kunnen overhalen. Door jullie kennis en ervaring van de organisatie te combineren met onze kennis van online marketing, komen we tot een sterke online marketing strategie.

  Neem contact op

  Redenen waarom een online marketing strategie zo belangrijk is

  Het geeft inzicht

  Wat willen jullie bereiken (doelen), bij wie (doelgroep) en hoe (middelen)? Door onderzoek te doen krijgen we antwoord op deze vragen, om vervolgens de juiste beslissingen te kunnen maken.

  Het geeft richting

  Bedrijven zonder marketing strategie hebben geen duidelijk beeld over wat ze online willen bereiken. De online marketing strategie bepaalt de richting waar we naar toe gaan, wat helpt bij het stellen van prioriteiten en het maken van keuzes.

  Het geeft houvast

  Een online marketing strategie is niet alleen het vertrekpunt; tijdens het gehele proces kan er worden teruggevallen op de online marketing strategie.

  Stappen die we nemen om de online marketing strategie te bepalen

  1. Organisatie in kaart brengen

  Wie ben je als organisatie en wat hebben jullie te bieden? Wat willen jullie bereiken?

  Dit zijn belangrijke vragen die aan het begin moeten worden gesteld. Wij vinden een goede kennismaking erg belangrijk. Zonder te weten met wie je werkt, is het lastig om producten met toegevoegde waarde te leveren. Door doelstellingen op te stellen voordat we aan de slag gaan, weten we waar we naartoe werken en kan er later gemakkelijk gemeten worden of we hebben bereikt wat we wilde.

  2. Persona's creëren

  Wie zijn jullie ideale klanten? Welke doelen en wensen hebben zij? Waar lopen ze tegenaan? Hoe kunnen we ze het beste bereiken?

  Tijdens onze persona sessie krijgen we antwoord op deze vragen. Een persona is een niet-bestaand fictioneel karakter dat symbool staat voor een groep gebruikers van jullie product of dienst. Tijdens deze sessie creëren we complete profielen van jullie ideale klanten.

  Lees meer Terug naar Online marketing strategie

  Interactieve persona sessie om de juiste doelgroep te bereiken

  Tijdens de persona sessie worden het gedrag, de doelen, de behoeften, de problemen en de frustraties van jullie doelgroep in kaart gebracht door middel van een interactieve opdracht. De persona sessie wordt gehouden met medewerkers van jullie organisatie die het meeste contact hebben met klanten of met jullie klanten zelf. Dit is meestal een groep van 3 tot 8 personen.

  Op basis van de informatie die we uit de persona sessie halen, creëren we persona’s in de huisstijl van jullie organisatie. Deze persona's kunnen we gebruiken voor alle marketingactiviteiten van jullie organisatie.

  3. Klantreis in kaart brengen

  In welke fase van de klantreis bevindt de persona zich? Welke informatiebehoefte heeft de persona in deze fase? Tegen welke problemen loopt hij/zij aan in deze fase?

  Door de Buyer Journey in kaart te brengen, kunnen we specifieke content aanbieden op het juiste moment.

  Lees meer Terug naar Online marketing strategie

  Klantreis in kaart brengen om de doelgroep te boeien en binden

  Voordat een persoon voor jullie organisatie kiest, doorloopt hij/zij een aantal fases. De behoefte en intentie van een lead veranderen in iedere fase van de klantreis. Om potentiële klanten te boeien en te binden, is het belangrijk om te weten welke klantreis bezoekers afleggen voordat ze jullie klant worden. Door het in kaart brengen van de Buyer Journey, maak je het mogelijke gedrag en behoeften per fase van jullie doelgroep inzichtelijk waardoor je specifieke content op het juiste moment kan aanbieden.

  Aan de hand van de vooraf opgestelde persona’s stippelen we de klantreis van jullie doelgroep uit. We beschrijven per fase van de Buyer Journey (Awareness, Consideration en Decision) wat de persona's denken, voelen en doen. Ook bepalen we per fase de doelstellingen en de daarbij behorende KPI’s.

  Domineer het digitale landschap met een winnende online strategie op maat.

  Neem contact op

  Snel naar

  Volg ons

  62054708NL854620345B01NL66RABO0103888195