+31 (0)33 247 1227

Zoeken

 • Wat
 • Waarom
 • Hoe
 • Snel naar...

  Hoger in de zoekresultaten komen met zoekmachine optimalisatie

  SEO staat voor Search Engine Optimization, ook wel zoekmachine optimalisatie genoemd. SEO draait om het organisch vindbaar maken van de website, zodat jullie hoger in de zoekresultaten van zoekmachines zoals Google komt te staan. Google toont namelijk niet willekeurig een paar websites die bovenaan in de zoekresultaten komen te staan. Hier hangen verschillende factoren aan vast.

  Met zoekmachine optimalisatie (SEO) onderzoeken we verschillende factoren die betrekking hebben op de organische vindbaarheid van jullie website. Deze verschillende factoren zijn: On page SEO, off page SEO en technische SEO.

  Neem contact op

  Redenen waarom zoekwoorden optimalisatie zo belangrijk is

  Bovenaan de zoekmachine

  Het doel van SEO is een goede basis leggen voor een website met een effectieve gebruikerservaring. Google zal 'belonen' door jullie hoger in de zoekresultaten te plaatsen. Dat wil iedereen toch?

  Geen advertentiekosten

  SEO is een gratis vorm van online marketing. Door een goede website aan te bieden die aansluit op de wens van de doelgroep, klikken ze uiteindelijk op jullie zoekresultaat.

  De doelgroep begrijpen

  Met SEO probeer je je in te leven in de doelgroep: welke vragen of problemen hebben ze waarvoor jullie product of dienst een oplossing kan zijn? Welke woorden gebruiken ze tijdens het zoeken?

  Factoren waar we naar kijken bij zoekmachine optimalisatie

  On page SEO: content

  On page SEO, de naam zegt het eigenlijk al, is het optimaliseren van verschillende onderdelen binnen een pagina om zo goed mogelijk te scoren op een zoekwoord die vooraf is bepaald. Door het aanpassen van content zal de pagina hoger scoren in de zoekresultaten. Er zijn verschillende elementen op een webpagina die we gaan optimaliseren om zo beter vindbaar te worden in de zoekmachines, zoals de URL, H1, H2, interne links, externe links, afbeeldingen, tekst en meta data.

  Off page SEO: linkbuilding

  Off page SEO draait om de factoren die niet direct zichtbaar zijn op een pagina of zelfs de website. Bij off page SEO hebben jullie andere websites nodig om de ranking positief te beïnvloeden, zoals linkbuilding. Linkbuilding is het actief links vergaren van andere websites naar jullie website. Dit is essentieel voor jullie positie in zoekmachines zoals Google. Google ziet links naar jullie website namelijk als een stem van iemand. En hoe meer stemmen jullie krijgen, hoe relevanter en waardevoller Google de website zal zien.

  Technische SEO

  Content is king, maar om jullie content optimaal te laten scoren in Google moeten alle technische aspecten van SEO ook op orde zijn. Anders zal de website niet goed gevonden worden in de zoekresultaten. Technische SEO zijn instellingen die op serverniveau moeten worden aangepast. Denk hierbij aan bijvoorbeeld de laadtijd, gebroken links en mobielvriendelijkheid.

  Veelgestelde vragen

  Is het verstandig om mijn SEO te laten uitbesteden?

  SEO (zoekmachine-optimalisatie) is een vak apart. Mocht je zelf de kennis niet hebben, dan is het zeker verstandig om dit aan een expert over te laten. SEO is een continue proces, dat veel tijd in beslag neemt.

  Wil je weten of jouw website toe is aan zoekmachine optimalisatie? Met onze SEO scan nemen wij je On-, en Off page SEO, linkbuilding en de technische SEO onder de loep. Aan de hand van de scan bepalen wij of je website toe is aan verbetering en kunnen wij je hier eventueel mee helpen.

  Kunnen jullie mij een nummer 1 positie garanderen in Google?

  Nee, dat kunnen wij helaas niet. De enige die jou dat kan garanderen is Google zelf. Met zoekmachine-optimalisatie helpen wij je wel zo hoog mogelijk in Google te komen.

  Hoelang duurt het om hoog te ranken in Google?

  Dit hangt af van de website. Over het algemeen zie je na 6 maanden tot een jaar resultaat. Bij een bestaande website zie je sneller resultaat dan bij een nieuwe website.

  Wij willen zelf de SEO doen, kunnen jullie ons uitleggen hoe dit moet?

  Dat kan zeker! Wij kunnen goed begrijpen dat jullie SEO werkzaamheden binnen de organisatie willen uitvoeren. Wij geven regelmatig een korte cursus over zoekmachine optimalisatie. Tijdens deze cursus leggen wij uit waarom SEO belangrijk is, kijken we naar de huidige content op de website en zorgen we er samen voor dat jij voortaan zelf de SEO werkzaamheden kan uitvoeren.

  Benieuwd naar de SEO cursus op locatie? Neem contact met ons op en dan bespreken we de mogelijkheden!

  Waarom is SEO belangrijk?

  SEO kan je helpen om bezoekers naar je website te laten komen, zonder dat je voor die bezoekers betaald.

  Door in SEO te investeren, vergroot je je online vindbaarheid en komen en meer bezoekers op je website. Als je je website goed hebt ingericht, dan zorgen die extra bezoekers ook voor meer omzet. Vergeleken met advertenties, is SEO een lange termijn investering. Het kost veel tijd om SEO autoriteit op te bouwen in Google, maar de resultaten hiervan zijn daarentegen ook lang zichtbaar.

  Kunnen jullie mijn website SEO-proof maken?

  Dat kunnen wij doen! Omdat wij niet aan de code van de webbouwer willen zitten, moet jullie webbouwer de website SEO technisch op orde maken. Bestaande pagina’s kunnen wij optimaliseren voor de zoekmachine. Ook wanneer jullie nieuwe pagina’s of blogberichten plaatsen, zorgen wij ervoor dat deze goed gevonden kan worden in Google.

  Kunnen wij ook inzien hoe onze resultaten verbeteren in Google?

  Ja, wij sturen jullie elke maand een overzicht met de resultaten van de afgelopen maand.

  Maken jullie gebruik van een tool om ons te helpen hoger in Google te komen?

  Wij werken met Semrush, dit is een online tool die ons kan helpen jouw website hoger te laten scoren in Google. Wij kunnen hierop uitgebreide analyses uitvoeren, zoals zoekwoordenonderzoek, huidige posities inzien, kansen en concurrentie.

  Boost je websiteverkeer: verover de zoekmachines met effectieve SEO.

  Neem contact op

  Snel naar

  Volg ons

  62054708NL854620345B01NL66RABO0103888195