+31 (0)33 247 1227

Zoeken

Buyer Journey

Wat is een buyer journey?

Voordat een lead daadwerkelijk een klant wordt, doorloopt de lead een aantal fases. Tijdens een buyer journey wordt de klant bewust van een probleem, doet hij of zij (online) research en besluit de klant wel of geen aankoop bij jouw organisatie te doen. Al deze stappen bij elkaar wordt de buyer journey genoemd. Wanneer de lead een klant is geworden, stappen we over naar de customer journey.

Er zijn verschillende fases die de klant aflegt in een buyer journey:

Awareness – bewustwording

Tijdens deze fase wordt jouw klant zich bewust van een probleem of kans. Bijvoorbeeld: onze potentiële klanten hebben een klantenportaal, maar zouden hier graag meer functies in willen. Hier wordt de klant zich ervan bewust dat zij iets aan dit probleem willen doen. Vaak begint de buyer journey online. De klant wilt online informatie opdoen. Ze willen meer weten over het probleem.

Consideration – overweging

Tijdens deze fase is de klant op zoek naar een oplossing. Ze kijken of ze het probleem zelf kunnen oplossen, maar ook naar verschillende aanbieders. Ze zijn nog aan het overwegen wat de beste oplossing zou zijn. In dit geval is de klant aan het kijken of ze het probleem zelf kunnen oplossen bij het bestaande klantenportaal, over moeten stappen naar een ander klanten portaal of naar een maatwerk klantenportaal moet gaan.

Decision - beslissing

En bij de laatste fase weet de klant wat de oplossing van het probleem is. Bij ons zou de klant erachter zijn gekomen dat een maatwerk klantenportaal het beste werkt dat bij zijn of haar wensen past. In dit geval moet de koper een beslissing maken bij welk internetbureau ze een maatwerk klantenportaal laten bouwen.

Creëer digitale impact met onze maatwerk oplossingen.

Neem contact op

Snel naar

Volg ons

62054708NL854620345B01NL66RABO0103888195