+31 (0)33 247 1227

API-koppeling

Wat is een API-koppeling?

API is een afkorting dat staat voor Application Programming Interface. In onze technische wereld is het een veelvoorkomend begrip. Of beter gezegd, zonder API koppelingen kunnen wij ons werk niet doen! API’s maken het namelijk mogelijk dat meerder applicaties met elkaar kunnen communiceren.

Hoe werken API’S?

Een API kan je goed vergelijken met een telefoonverbinding. Laten we zeggen dat jij een applicatie bent en jouw vriend is ook een applicatie. Jij wilt je vriend graag spreken, maar hij zit in het buitenland. Vroeger zouden we brieven versturen en een paar weken later kwam die brief dan aan. Nu kunnen we onze vriend makkelijk bereiken via onze mobiel. Eén belletje en je hebt hem aan de lijn. De telefoonverbinding kan je zien als een API, deze zorgt er namelijk voor dat jij en je vriend met elkaar kunnen communiceren. Jij kan al je vragen stellen en je vriend kan hier antwoord opgeven. Zonder de telefoonverbinding was dit niet mogelijk geweest vanaf het buitenland. Een API moet goed ontworpen zijn, zodat jij je vriend goed en helder kan verstaan.

Creëer digitale impact met onze maatwerk oplossingen.

Neem contact op

Snel naar

Volg ons

62054708NL854620345B01NL66RABO0103888195