+31 (0)33 247 1227

Zoeken

OTAP-ontwikkelstraat

Wat is een OTAP-ontwikkelstraat?

OTAP staat voor Ontwikkeling, Test, Acceptatie en Productie. Het zijn de vier fases die wij doorlopen, wanneer we een website of webapplicatie voor je ontwikkelen. Het is de werkwijze die wij aanhouden wanneer we nieuwe software bouwen.

1. Ontwikkelen

Als eerst beginnen we met het ontwikkelen van de software in de ontwikkelomgeving. Lokale omgeving. Elk teamlid heeft een eigen ontwikkelomgeving, waar we gescheiden de software kunnen bouwen.

2. Testen

Wanneer de software in de ontwikkelomgeving is afgerond, wordt het doorgestuurd naar de testserver. De code die is geschreven, wordt omgezet naar een werkende website of webapplicatie. In de testomgeving wordt door de developers gecheckt of alles technisch en functioneel werkt.

3. Acceptatie

Na goedkeuring van de developers, wordt de software doorgestuurd naar de acceptatieomgeving voor de klanten. Hierin kunnen de klanten hun website bekijken en testen. De acceptatieomgeving is zo veel mogelijk gelijk als de productieomgeving, zonder dat het daadwerkelijk live staat.

4. Productie

Vervolgens wordt de website of webapplicatie geïmplementeerd binnen de productieomgeving. Op dit moment wordt het dus wel écht live gezet. Er moet altijd een plan zijn om de productie terug te kunnen draaien, voor het geval van onvoorziene problemen.

Creëer digitale impact met onze maatwerk oplossingen.

Neem contact op

Snel naar

Volg ons

62054708NL854620345B01NL66RABO0103888195