+31 (0)33 247 1227

Zoeken

Wat zijn AI-tools?

AI staat voor artificial intelligence, kunstmatige intelligentie in het Nederlands. AI maakt gebruik van machine learning algoritmes om te kunnen denken als een mens. Ze kunnen niet het werk van mensen volledig overnemen, maar ze kunnen je er wel een handje bij helpen.

Hoewel we snappen dat er wat mensen opstandig reageren, brengen deze tools echt wat voordelen met zich mee. Als je het op de juiste manier gebruikt, kan het je namelijk veel tijd besparen. AI gegenereerde content kant-en-klaar overnemen raden we overigens (in 99% van de gevallen) niet aan, zie het als een hulpmiddel.

Chatbot Chat GPT

Als we het over AI-tools gaan hebben, moeten we natuurlijk beginnen met chat GPT. Toen chat GPT afgelopen december uitkwam, stond de wereld op zijn kop. Chat GPT kon de hoeveelheid bezoekers niet altijd aan.

Chat GPT is een chat robot, waar je van alles aan kan vragen. Het gaat veel verder dan Google (maar ook Google is bezig met zijn eigen versie). Wij gebruiken het vooral om inspiratie op te doen voor het schrijven van bijvoorbeeld blogberichten of social media captions. Soms lopen we vast bij het schrijven van een tekst en dan kan chat GPT ons weer wat nieuwe ideeën geven.

Gebruik chat GPT vooral niet om hele blogberichten te genereren. Tegenwoordig zijn er genoeg AI generated content detectors die aan je schrijfstijl kunnen zien of je tekst een menselijke touch heeft of niet. Ook Google ziet dit en dit heeft mogelijk ook een slechte invloed op je ranking.

Prijs: Gratis of $20 per maand

Illustraties Illustroke

Met illustroke kan je unieke illustraties maken op basis van een tekst opdracht. Ze hebben (op dit moment) 40 verschillende stijlen waar je uit kan kiezen.

De eerste 4 tokens kan je gratis aanvragen, 50 tokens kost $6 en 200 tokens kost $18. Bij het inleveren van 1 token, genereert Illustroke 3 verschillende varianten. De illustraties kunnen ook gebruikt worden voor commercieel gebruik.

Bij de illustratie hieronder gaf ik de opdracht om een illustratie te maken van een robot die kunst maakt in de stijl Alegria. Best goed gelukt toch?

Prijs: Vanaf $0,09 per request

Beeld creatie Midjourney

Een andere manier om afbeeldingen te maken is Midjourney. Midjourney maakt niet alleen illustraties, maar ook levensecht beeld. Afhankelijk van de prompt die je geeft, geeft Midjourney je een uniek beeld dat je overal voor kan gebruiken.

Prijs: $8 tot $48 per maand

Foto's bewerken Photoshop Generative Fill

Photoshop is altijd al een bekende geweest in de creatieve wereld, maar heeft nu ook een nieuwe functie uitgebracht in Photoshop Beta. Misschien heb je het al voorbij zien komen. Met de generative fill optie kan je in een handomdraai je foto’s bewerken. Denk aan het automatisch invullen van een omgeving, wanneer je een foto breder wilt maken, het toevoegen van extra elementen of juist iets op de foto wilt verwijderen.

Hiervoor is het enige wat je moet doen het selecteren van de omgeving die je wilt bewerken, je geeft een tekstopdracht zoals 'remove cables' en Photoshop geeft je 3 opties die je kan toepassen op de foto.

Deze foto hieronder hebben we op kantoor genomen. Zoals je op de foto links ziet, ligt er op Fien haar bureau een bounty papiertje, theedoosje en ook snoeren die niet weggewerkt zijn. Daar hadden we iets beter over moeten nadenken toen we deze foto namen 😉. Met de nieuwe tool van Photoshop hebben we dit 10x sneller weggewerkt (zie foto rechts) dan dat we het handmatig hadden moeten doen.

Prijs: €24,19 per maand

Automation Browse AI

Het is altijd goed om op de hoogte te zijn van wat je concurrenten doen. Je zult hun website regelmatig checken voor veranderingen. Hoe vaak je dit doet, is afhankelijk van je business. Ik kan me voorstellen dat webshops regelmatig de website van hun concurrenten (die dezelfde producten verkopen) checken voor eventuele prijsveranderingen of nieuwe producten die ze aan de webshop hebben toegevoegd.

Met browse AI hoef je dit niet meer te doen, maar doet de computer het voor je. Je kan aangeven voor welke veranderingen je op de hoogte gesteld wilt worden, dan stuurt de tool automatisch een e-mail naar je op het moment dat er iets veranderd bij je concurrent.

Prijs: $19 tot $249 per maand

Spraak opnamen Murf

Murf heeft een ai tool, waarmee je gemakkelijk en snel ingesproken berichten kunt genereren. Het kan ook gebruikt worden om je eigen ingesproken berichten professioneler te laten klinken, door bijvoorbeeld ruis op de achtergrond weg te halen.

Wij hebben het even getest en het ziet er al goed uit. Wat ons wel opvalt, is dat de AI gegeneerde stemmen minder intonatie en emotie gebruiken in het uitspreken van de zinnen.

Verder is Murf is een goed alternatief als je zelf geen (kwalitatief) apparatuur in huis hebt voor het opnemen van geluidsopnamen of niet de juiste persoon hebt om dit te doen.

Prijs: $0 tot $99 per maand

Video creatie Synthesia

Het is geen nieuws meer dat de meeste mensen video content verkiezen boven tekst. Met Synthesia maak je video content zonder de benodigde apparatuur. Het enige wat je nodig hebt is een internetverbinding. Synthesia gaat nog een stap verder dan Murf, tekst wordt opgezet in spraak en een AI avatar spreekt dit uit, net alsof een echt persoon het heeft opgenomen.

Deze tool kan je onder andere gebruiken voor het maken van e-learnings en how-to video’s.

Vanaf €19,50 per maand

Presentaties Gamma

Gamma helpt je een presentatie in elkaar te zetten, maar ook een document en een webpagina. Het enige wat je hoeft te doen is het invoeren van het onderwerp en het zet direct een hele presentatie voor je klaar. Dit kan je gebruiken als inspiratie en verder bewerken om je eigen input toe te voegen.

Hieronder hebben wij even gespeeld met de tool, waarmee we super snel een opzet hebben gemaakt voor een presentatie. Het is natuurlijk nog lang niet klaar, want we moeten onze eigen informatie toevoegen en het in onze huisstijl zetten. Het is wel fijn om een begin te hebben, waardoor je sneller inspiratie opdoet.

Gratis

Notuleren Sembly AI

Hoe fijn is het als je zelf niet meer hoeft na te denken over het notuleren van vergaderingen? Sembly AI is een online notulist in vergaderingen van Teams, Google meet en Zoom. Bij persoonlijke vergaderingen neem je er een audio opname van op en dit kan je achteraf laten notuleren door Sembly AI. Zo houd je je volledige aandacht bij het deelnemen van de vergadering, in plaats van het bijhouden van aantekeningen.

Vanaf $10 voor zakelijk gebruik per maand

Op andere manieren tijd besparen?

Deze AI tools kunnen je wellicht tijd besparen, maar naast AI zijn er nog meer mogelijkheden om je tijd efficiënt te benutten. Onder andere met een maatwerk webapplicatie. Een maatwerk webapplicatie kan je inzetten voor het ontlasten van je klantenservice, het versnellen van bedrijfsprocessen en het optimaliseren van interne of externe communicatie.

Wij helpen je graag bij het ontwikkelen van een webapplicatie die volledig is aangesloten op je bedrijfsdoelen,- en processen. Meer informatie? Bekijk onze uitgebreide webapplicatie dienstenpagina of vraag een vrijblijvend gesprek aan via de onderstaande knop.

Neem contact op

Dit vind je wellicht ook interessant

Bekijk alle blogs

Een CRM systeem: wat is het en wat zijn de voordelen?

Een CRM systeem is een must-have tool als het gaat om het optimaliseren van jouw klantrelaties. Een goed klantrelatiebeheer verbetert niet alleen de klantervaring, maar zorgt ook voor meer omzet! Wanneer je de behoeften van klanten inzichtelijk hebt, kan je beter anticiperen op het aankoopproces. In deze blog lees je wat een CRM systeem is en wat de voordelen zijn.

Lees meer

Het geschikte internetbureau kiezen, zo doe je dat

Het selecteren van een internetbureau heeft veel invloed op het eindresultaat. Hoe maak je een goede keuze? Het is belangrijk dat je een internetbureau kiest dat past bij jouw bedrijf. Wij hebben een aantal punten opgesteld die jou helpen bij het kiezen van een geschikt internetbureau.

Lees meer

Wat is het verschil tussen een online applicatie en mobiele applicatie?

Een online applicatie en mobiele applicatie worden vaak gezien als hetzelfde, terwijl ze dat niet zijn. Wij leggen jou het verschil uit tussen deze twee applicaties, zodat jij weet wat de beste keuze voor jouw organisatie is.

Lees meer
Bekijk alle blogs

Creëer digitale impact met onze maatwerk oplossingen.

Neem contact op

Snel naar

Volg ons

62054708NL854620345B01NL66RABO0103888195