Nibud Over SGZ Impressie Ook op zoek naar een platform oplossing?

Platform Startpunt Geldzaken

Financiële zelfredzaamheid voor iedereen

Samen met het Nibud heeft True People het platform Startpunt Geldzaken ontwikkeld. Dit platform stelt zich ten doel de bevordering van financiële zelfredzaamheid door het beschikbaar stellen van online geldplannen voor verschillende typen huishoudens.

Geldplannen voor financiële zelfredzaamheid

In nauwe samenwerking met Bas Schuurmans van het Nibud, heeft True People in 2017 het platform Startpunt Geldzaken gerealiseerd. We zijn trots om digital partner te zijn voor dit bijzondere maatschappelijke initiatief. 

In een slimme technische Microsoft architectuur combineren we het Umbraco CMS met Angular en ADAPT. Het platform is gebruiksvriendelijk, toekomstbestendig, flexibel, veilig en goed uitbreidbaar.

Nibud

Het Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting (Nibud) richt zich op het voorkomen van geldproblemen. Het Nibud doet, verzamelt en combineert onderzoek naar financieel gedrag en bestedingspatronen en vertaalt deze naar bruikbare adviezen en toepassingen (zie ook: www.nibud.nl).

Het Nibud staat door zijn unieke positie als onafhankelijk kenniscentrum intensief in contact met diverse organisaties, netwerken en samenwerkingsverbanden, waarin het financiële gedrag van de consument een rol speelt. In deze netwerken is veel kennis en expertise aanwezig met verschillende invalshoeken.

Startpunt Geldzaken

Startpunt Geldzaken is een samenwerking van het Nibud met Vereniging Eigen Huis, beleggersvereniging VEB en de stichting certificering financiële planners FFP. In deze samenwerking wordt de expertise gebundeld op de volgende gebieden:

 • Budgetteren en besparen
 • Huis en hypotheek
 • Sparen en beleggen
 • Pensioen en fiscaliteit

Startpunt Geldzaken richt zich op bevordering van financiële zelfredzaamheid door het beschikbaar stellen van online geldplannen voor verschillende typen huishoudens.

De geldplannen

Vijf geldplannen zijn inmiddels operationeel. De plannen bieden ondersteuning aan huishoudens in uiteenlopende situaties.

 • Kom uit de geldzorgen. Een geldplan voor huishoudens die elke maand geld tekort komen.
 • Beter rondkomen. Een geldplan voor huishoudens die de ene maand geld over hebben en de volgende maand tekort komen.
 • Sparen, aflossen of beleggen. Een geldplan voor huishoudens die regelmatig geld over hebben.
 • Rondkomen met kinderen. Een geldplan voor huishoudens met kinderen.
 • Studie (klein)kinderen. Een geldplan voor (groot)ouders die geld apart willen zetten voor de studie van hun (klein)kind.

Het platform

True People is trots digital partner van het platform Startpunt Geldzaken.

Door verschillende technieken te combineren wordt in het platform de kracht van elk van elke techniek optimaal benut.

 • Umbraco CMS: Contentbeheer website
 • Angular 4: Gebruiksvriendelijke invoer van geldplannen
 • ADAPT: Beheer & configuratie van de geldplannen, dataopslag, data-analyse, rapportage & partner portal.

Werkwijze

Het project is, in nauwe samenwerking met Bas Schuurmans van het Nibud, volgens het Agile-/SCRUM-principe ontwikkeld. Door tijdens de realisatie mee te denken en bij te sturen op nieuwe mogelijkheden is een zeer succesvol resultaat behaald.

Toekomst

Vanwege het succes van het nieuwe platform, heeft het Nibud reeds concrete plannen voor doorontwikkeling van het platform Startpunt Geldzaken. True People is actief betrokken bij het initiatief en denkt mee als technisch digital partner.

True People zal de komende periode samen met het Nibud nog veel nieuwe plannen ontwikkelen, zodat een nog bredere doelgroep geadviseerd en geholpen wordt op het gebied van financiën. 

Ook op zoek naar een platform oplossing?

×

Contact

×

Zoeken