+31 (0)33 247 1227

Zoeken

1. Onduidelijke Unique Selling Proposition

Er zijn verschillende punten die je onderscheiden van je concurrenten. Je USP (Unique Selling Proposition) is wat je uniek maakt. Het is van groot belang om deze sterke USP op de website te positioneren. Met deze onderscheidend vermogen maak je duidelijk naar de klant waarom hij/zij naar jou toe moet gaan en niet naar de concurrent. Ook moet er genoeg bedrijfsinformatie aanwezig zijn op de website, zoals contactgegevens maar ook de missie en visie van het bedrijf.

Tip: Beperk deze informatie dus niet alleen tot je product of dienst, maar laat het juist van toepassing zijn op je organisatie.

2. Je kent je klanten niet

Je moet verschil hebben in klantprofielen of ook wel persona’s genoemd. Zo wordt het bedrijf van inside-out bekeken in plaats van outside-in. Als je dit niet doet, trek je bezoekers aan die niet aansluiten bij jouw aanbod. Deze bezoekers zorgen ervoor dat je conversieratio daalt.

Tip: Maak persona’s en buyer persona’s. Beschrijf hierin de kenmerken, voorkeuren, gedrag en beweegreden van de bezoekers. Na het maken van deze klantprofielen kan je, je website en content hierop afstemmen. Daarnaast is het goed om recentelijk klanten feedback te laten geven. Dit kan met een enquête, maar ook met andere kwalitatieve onderzoeken.

3. De website of webshop is niet mobielvriendelijk

Steeds meer mensen bezoeken websites en webshops vanaf hun mobiel, tablet of een ander device. Als je website niet mobielvriendelijk is, loop je veel conversie mis. De website wordt hierdoor moeilijk te gebruiken en daarom zullen bezoekers je website eerder verlaten.

Tip: Mobile marketing heeft veel voordelen aangezien mensen hun mobiel meestal bij zich dragen. Het contact met je bezoekers wordt hierdoor beter.

4. Geen metingen

Als je het aantal conversies van je website juist wil verbeteren, zal je moeten testen wat wel en niet werkt. Afgaan op je eigen aannames zonder het te testen betekend geen optimale conversie. Conversieoptimalisatie bereik je door continu te testen en bij te sturen. Zo worden bestaande conversie killers van zelf verholpen.

Tip: Gebruik bij het testen van je website verschillende methodes. Hier kan bijvoorbeeld Google Analytics voor gebruikt worden of A/B testing.

5. Te drukke website

Door te veel tekst op de website, design niet vriendelijk of dat er zaken zijn die afleiden of verwarren kunnen bezoekers afhaken. Ook te lange formulieren is een conversie killer. Voor elk extra veld neemt de kans op conversie af. Kijk naar welke informatie je nou echt nodig hebt.

Tip: Geef de bezoeker niet te veel opties en houd het simpel. Ga aan de slag met het optimaliseren van je formulieren en scoor zo meer conversies.

6. Call-to-actions vallen niet op

Met call-to-actions doe je bezoekers een oproep om tot actie over te gaan. Dat kan in de vorm van buttons, zoals ‘contact opnemen’. Zelfs als je website goed is ingericht kan een slechte of geen call-to-action het verpesten.

Tip: Vertel je bezoekers precies welke actie je wil dat ze ondernemen op jou website. Zorg dat de call-to-action opvalt. Deze kan in het CTA-blok worden geplaatst.

7. Onduidelijk menustructuur

Een onduidelijk menustructuur is niet alleen onoverzichtelijk voor je bezoeker, maar is ook slecht voor je organische vindbaarheid. Google kan dan niet vinden waar welke pagina voor staat en hoe die pagina gevonden moet worden. Als je website niet duidelijk genoeg is heeft dat een negatief effect op de conversie.

Tip: Stop je contactpagina niet achter de naam ‘over ons’. Teken je menustructuur uit op papier en ga kijken welke pagina’s met elkaar verbonden zijn.

8. Ontbreken van zoekfunctie

Met een zoekfunctie geef je bezoekers de mogelijkheid om direct naar de juiste plek te gaan binnen je website. Mensen hoeven niet de navigatie van de website te gebruiken om de informatie te vinden en dit scheelt tijd.

Tip: Gebruik de interne zoekfunctie van Searchine Site Search op je website. Searchine is zeer gebruiksvriendelijk en komt super snel met resultaten zonder dat bezoekers naar een aparte pagina hoeven te gaan.

9. Laadtijd is te lang

Niemand wil 20 seconde wachten op het laden van een website of pagina binnen een website. 47% van de bezoekers verwacht dat een webpagina binnen twee seconde laadt. Daarnaast haakt 40% af als de rendertijd van een website over de drie seconde gaat.

Tip: Zoek een tool op internet waarmee jij jouw laadtijd kan meten. Is het bij jouw website het geval dat deze laadtijd niet optimaal is? Vaak geven deze tools ook aan waar het dan aan ligt.

Hulp nodig met conversie optimalisatie?

Er zijn naast deze 9 conversie killers eventueel nog meer punten die ervoor zorgen dat je minder conversie behaald op je website. Elke website is anders en daardoor gelden er soms andere motieven en doelstellingen. Begin bij het kritisch bekijken van je huidige conversie-inspanningen en bekijk ook onze 29 tips om de conversie op je website te verhogen.

Beschikt je huidige website niet over de functionaliteiten om de conversie op je website te verhogen? Dan is het tijd voor website optimalisatie of misschien wel een hele nieuwe website. Wij kunnen jou daar bij helpen! Bij True People richten we ons op het maken van converterende websites. Neem contact met ons op, dan bespreken we samen de mogelijkheden. Ook voor een vrijblijvend adviesgesprek kan je bij ons terecht!

Behaal conversie

Blogs Dit vind je wellicht ook interessant

Bekijk alle blogs

Wat is on page SEO en hoe optimaliseer je het?

Het doel van SEO (zoekmachine optimalisatie) is; meer bezoekers naar de website trekken door een hogere positie te verkrijgen in de zoekmachines. Hoe hoger je in Google staat, hoe beter je zichtbaar bent voor het online verkeer. Zo is het belangrijk dat de techniek, content en autoriteit goed op orde zijn, de 'on page SEO' dus. In deze blog lees je tips en tricks om on page SEO te optimaliseren.

Lees meer

29 tips om conversie op je website te verhogen

Behaal jij niet genoeg conversie met je website? In dit artikel lees je 29 tips die jou gaan helpen om de conversie te verhogen. Download onze gratis interactieve checklist om aan te vinken welke punten je hebt uitgevoerd!

Lees meer

7 signalen dat het tijd wordt voor een nieuwe website

Jouw website is tegenwoordig het visitekaartje van je bedrijf. De website is niet alleen een informatiebron, maar het dient ook voor een afspiegeling van wie je als bedrijf bent en wat je wil uitstralen. Je wil dat je als bedrijf geloofwaardig over komt, je wil nieuwe mensen bereiken en je wil omzet maken. Weet je niet zeker of dit wel lukt met je huidige website? Wij geven je 7 signalen dat het tijd wordt voor een nieuwe website.

Lees meer

In 11 stappen een complete website briefing schrijven

Het schrijven van een complete website briefing is erg belangrijk voor het eindresultaat. De briefing geeft niet alleen de scope van het project weer, maar het laat ook de ambities van je organisatie zien. Lees hier hoe je in 11 stappen een complete website briefing schrijft!

Lees meer

Verhoog conversie met uMarketingSuite

De uMarketingSuite is een makkelijk te gebruiken tool in het Umbraco CMS dat marketeers ondersteunt bij hun dagelijkse activiteiten. De tool bevat diverse functies die bijdragen aan het verhogen van conversie.

Lees meer
Bekijk alle blogs

Kies voor True People en creëer impact met je digitale oplossing.

Neem contact op

Snel naar

Volg ons

62054708NL854620345801NL66RABO0103888195